Το γνώριζες; Το Metroid Prime είχε ξεκινήσει αρχικά ως third-person shooter!

Αποκαλύφθηκε και ο λόγος που η Nintendo διάλεξε την Retro Studios
26 Δεκεμβρίου 2021 15:06
Το γνώριζες; Το Metroid Prime είχε ξεκινήσει αρχικά ως third-person shooter!

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Metroid Prime, φέρνοντας το λατρεμένο franchise της Nintendo από τις δύο διαστάσεις στις τρεις. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες από την ανάπτυξη που δε γνωρίζουν οι fans. 

Μερικές τέτοιες παρασκηνιακές λεπτομέρειες έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο πρώην developer της Retro Studios,  Jack Mathews, μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξή του για το κανάλι KIWI TALKZ. Αναλυτικότερα, ο Mathews αποκάλυψε πως το Metroid Prime είχε ξεκινήσει ως third-person παιχνίδι, παρόλο που η Nintendo τους είχε προσεγγίσει ξεκάθαρα για μια εμπειρία με προοπτική πρώτου προσώπου. 

Συγκεκριμένα, τόνισε: 

Όταν κάναμε τα πρώτα μας δοκιμαστικά, τα φτιάχναμε με third-person προοπτική. Αναφέρομαι στα πολύ αρχικά στάδια ανάπτυξης, όπως το να φτιάξουμε την τεχνολογία για το streaming των assets και τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι η Nintendo μπορεί να το είδε αυτό. Είχαμε ουσιαστικά ένα είδος Samus τρίτου προσώπου που έτρεχε γύρω από τις πόρτες. Στη συνέχεια, λοιπόν, μας σταμάτησαν αμέσως, λέγοντας: "Όχι, όχι, όχι, είπαμε first-person και εννοούσαμε first-person".

Ποιος είναι όμως ο λόγος που η Nintendo δεν άφησε το Metroid Prime να γίνει παιχνίδι τρίτου προσώπου, αλλά και που επέλεξε εξ αρχής την Retro Studios; Όπως φαίνεται, ο ιαπωνικός κολοσσός είχε αντιληφθεί πως τα Metroid είχαν περισσότερο απήχηση στη Δύση παρά στην Ιαπωνία και έτσι ήθελε μια δυτική ομάδα ανάπτυξης και ένα project που θα απευθύνεται πρώτα σε αυτό το κοινό. 

Ο Mathews, λοιπόν, πρόσθεσε: 

100% ο λόγος που πήραμε εμείς το project και αυτό είναι κάτι κρυφό που όμως έχω ακούσει μέσω των ανθρώπων εκεί, ήταν ουσιαστικά ότι το Metroid δεν ήταν τόσο δημοφιλές στην Ιαπωνία. Ωστόσο, κάθε φορά που ο Miyamoto ερχόταν στη Δύση την εποχή του N64, οι άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική απλώς τον βομβάρδιζαν συνεχώς με ερωτήσεις για το πότε θα έρθει το Metroid στο Nintendo 64.

Αυτό του έδειξε ότι οι παίκτες στη Δύση νοιάζονται πολύ περισσότερο για το Metroid από τους Ιάπωνες και έτσι θέλησαν το project να έχει έναν πιο δυτικό προσανατολισμό. Μάλιστα, όταν πρωτοπήραμε το IP, υπήρχαν μέχρι και άτομα από το δικό μας στούντιο που θεωρούσαν πως αυτό δεν είναι σωστή ιδέα και έτσι ήταν αντίθετοι για λίγο καιρό. Βέβαια, τελικά τα καταφέραμε, κυρίως χάρη στο Morph Ball... 

Όπως έδειξε το αποτέλεσμα, η απόφαση της Nintendo αποδείχθηκε σωστή, με το Metroid Prime να θεωρείται από πολλούς παίκτες και κριτικούς αριστουργηματική εμπειρία. Εν τέλει, μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα, η σειρά Prime έμελλε να βρεθεί πάλι στα έμπειρα χέρια της Retro Studios, η οποία αναπτύσσει αυτή τη στιγμή το Metroid Prime 4 για το Nintendo Switch