Το Elden Ring δείχνει «εκπληκτικό» σύμφωνα με τον George R.R. Martin

Εντυπωσιασμένος ο δημιουργός του Game of Thrones
20 Δεκεμβρίου 2021 16:29
Το Elden Ring δείχνει «εκπληκτικό» σύμφωνα με τον George R.R. Martin

Όπως μάλλον γνωρίζετε, το Elden Ring είναι η νέα επική περιπέτεια που ετοιμάζουν οι δημιουργοί των Dark Souls, Bloodborne και Sekiro. Συγκεκριμένα, ο αινιγματικός τίτλος της FromSoftware έρχεται με επικεφαλής τον ιδιοφυή Hidetaka Miyazaki, ο οποίος όμως έχει ενώσει τις δημιουργικές του δυνάμεις με τον συγγραφέα George R. R. Martin, γνωστό για τα βιβλία που βασίστηκε η σειρά Game of Thrones.

Με αφορμή την ανάμειξή του στο project, ο Martin έκανε τώρα μια νέα δημοσίευση στο επίσημο blog του, μέσα από την οποία μιλά γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε αναφέροντας πως δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το gaming, αλλά επισήμανε πως αυτή ήταν μια πρόταση που δε μπορούσε να αρνηθεί, τονίζοντας:

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι και τόσο του γούστου μου – ναι, έχω παίξει μερικά πίσω στο ξεκίνημα του χρόνου, κυρίως παιχνίδια στρατηγικής όπως τα Railroad Tycoon, Romance of the Three Kingdoms και Master of Orion - αλλά αυτή ήταν μια πολύ συναρπαστική πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. 

Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα διθυραμβικά σχόλια, με τον πασίγνωστο συγγραφέα να επαίνει τη δουλειά του Miyazaki και να δηλώνει πως το Elden Ring δείχνει φανταστικό. Αναλυτικότερα, ο Martin είπε:

Ο Miyazaki και η ομάδα του στη FromSoftware έκαναν πρωτοποριακά πράγματα με υπέροχο εικαστικό και αυτό που ήθελαν από εμένα ήταν μόνο λίγο από το χτίσιμο του κόσμου: ένας βαθύς, σκοτεινός και ηχηρός κόσμος για να χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιο για το παιχνίδι που σχεδίαζαν να δημιουργήσουν.  Και όπως συμβαίνει, μου αρέσει να δημιουργώ κόσμους και να γράφω ιστορίες που έχω φανταστεί.

Έτσι, έκανα το κομμάτι μου, και το παρέδωσα στους νέους μου φίλους στην Ιαπωνία. Αυτοί το πήραν και συνέχισαν από εκεί.  Και τα χρόνια πέρασαν. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι τόσο μεγάλα όσο οι ταινίες αυτές τις μέρες (μεγαλύτερα, στην πραγματικότητα)... και χρειάζεται αντίστοιχο χρόνο για να δημιουργηθούν.

Αλλά η μέρα του ELDEN RING έφτασε επιτέλους.

Και πρέπει να πω ότι φαίνεται εκπληκτικό.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Elden Ring ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η ομάδα άλλαξε τα πλάνα της και πλέον το παιχνίδι αναμένεται για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 25 Φεβρουαρίου 2022.