Το Hades έγραψε ιστορία και είναι το πρώτο παιχνίδι που κερδίζει Hugo βραβείο

«Ευγνώμων» ο creative director του
20 Δεκεμβρίου 2021 08:58
Το Hades έγραψε ιστορία και είναι το πρώτο παιχνίδι που κερδίζει Hugo βραβείο

Το πολυβραβευμένο Hades έρχεται τώρα να προσθέσει στη λίστα με τα επιτεύγματά του και ένα Hugo βραβείο, γράφοντας κυριολεκτικά ιστορία. Πρόκειται για το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που κερδίζει ποτέ Hugo, αφού έχουμε να κάνουμε με λογοτεχνικά βραβεία που δίνονται κατά βάση σε βιβλία.

Για την ώρα τα Hugo δεν έχουν κατηγορία για καλύτερο βιντεοπαιχνίδι, ωστόσο μια προσωρινή δημιουργήθηκε φέτος και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μονιμοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ανταγωνιστές του Hades φέτος ήταν τα: The Last of Us 2, Spiritfarer, Final Fantasy 7 Remake, Animal Crossing: New Horizons και Blaseball.

Με αφορμή την πρωτόγνωρη αυτή νίκη, ο creative director της Supergiant Games, Greg Kasavin, δήλωσε:

Είμαι ευγνώμων που τα βραβεία αναγνωρίζουν αυτή την κατηγορία και πόσο μάλλον τη δουλειά που κάναμε εμείς!

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, τα Hugo είναι ετήσια λογοτεχνικά βραβεία για τα καλύτερα έργα φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας και για άλλα επιτεύγματα σε αυτόν τον χώρο. Απονέμονται στο World Science Fiction Convention, έχοντας επιλεχθεί από τα μέλη του. Το Hugo θεωρείται ευρέως το κορυφαίο βραβείο φαντασίας/ επιστημονικής φαντασίας και δόθηκε για πρώτη φορά το 1953.

Για την ιστορία, το Hades είναι συγχρόνως και το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στα PS5 και Xbox Series X. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.