Και ο πασίγνωστος streamer Ludwig αφήνει το Twitch (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το μωβ site στο κόκκινο
30 Νοεμβρίου 2021 18:46
Και ο πασίγνωστος streamer Ludwig αφήνει το Twitch (ΒΙΝΤΕΟ)

Το YouTube συνεχίζει την προσπάθειά του να κυριαρχήσει στο χώρο του game streaming και κάπως έτσι ένας ακόμη πασίγνωστος streamer του Twitch μεταναστεύει για χάρη του από το “μωβ site”. Ο λόγος γίνεται για τον Ludwig, ο οποίος ήταν μια από τις δημοφιλέστερες φυσιογνωμίες του Twitch.

Η ανακοίνωση της αποκλειστικής του συμφωνίας με τη Google έγινε μέσα από ένα χιουμοριστικό βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα social media. Σε αυτό ο streamer παρατά το μωβ αυτοκίνητο που οδηγεί, για ένα παρόμοιο κόκκινου χρώματος. Μάλιστα, το βίντεο καυτηριάζει και τον DMCA μηχανισμό του Twitch που έχει φοβίσει τους streamers με τα copyrights της μουσικής.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο το βίντεο του Ludwig, όσο και το κομψό αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Twitch.

Έτσι, ο Ludwig θα αφήσει πίσω του 3,1 εκατομμύρια ακόλουθους. Βέβαια, και το κανάλι του στο YouTube είναι πολύ μεγάλο, αφού στην πλατφόρμα της Google έχει 2,1 εκατομμύρια subscribers.

Για την ιστορία, ο Ludwig ξεκίνησε την καριέρα του ως streamer το 2019 και η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο, έπειτα από τον εντυπωσιακό «streaming μαραθώνιο» που έκανε. Συγκεκριμένα, είχε διοργανώσει ένα stream το οποίο δε θα σταματούσε όσο οι θεατές συνέχιζαν να κάνουν subscribe. Μέσα απ’ αυτό συγκέντρωσε εν τέλει 283,066 συνδρομητές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για στην πλατφόρμα.

Πέρα από τον Ludwig, μόνο φέτος το YouTube έχει κλείσει αποκλειστικά συμβόλαια και με τους TimTheTatman, DrLupo και πολλούς ακόμη γνωστούς streamers.