Οι modders το πήραν πάνω τους και ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα remasters του GTA Trilogy

Η δραστήρια κοινότητα ανέλαβε δράση
26 Νοεμβρίου 2021 22:00
Οι modders το πήραν πάνω τους και ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα remasters του GTA Trilogy

Έχουν περάσει μερικές ημέρες από την κυκλοφορία του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, το οποίο από την πρώτη στιγμή έγινε meme εξαιτίας των πολλών τεχνικών του προβλημάτων και άλλων σχεδιαστικών αστοχιών της ομάδα ανάπτυξης. Εν τέλει, το πρώτο update του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν διόρθωσε αρκετά την κατάσταση και έτσι η δραστήρια κοινότητα πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη σελίδα του τίτλου στο Nexus Mods, μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 100 mods για τα remasters του πακέτου. Τα περισσότερα απ’ αυτά εστιάζουν στο τεχνικό κομμάτι και έτσι υπάρχει ήδη βελτιωμένη βροχή, καλύτερα textures υψηλότερης ευκρίνειας και πιο ταιριαστά μοντέλα χαρακτήρων.

Για παράδειγμα, παρακάτω μπορείτε να δείτε το εναλλακτικό μοντέλο για τον Tommy Vercetti του Vice City από τον χρήστη DoctorMike.

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια του χρήστη nigeez, ο οποίος με το GTA SA Project Texture Overhaul mod προσπαθεί να βελτιώσει πολλά από τα θολά textures του remaster του San Andreas.

Παράλληλα, υπάρχουν και mods που επαναφέρουν τα τραγούδια που αφαιρέθηκαν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέχρι και ένα που αλλάζει τα εικονίδια των σταθμών με αυτά από το αρχικό παιχνίδι που ήταν χρωματιστά.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως πολλά μέλη της moding κοινότητας έχουν αποφύγει να ασχοληθούν με τον τίτλο, εξαιτίας των πρόσφατων νομικών ενεργειών της Take-Two (μητρική εταιρία της Rockstar Games). Συγκεκριμένα, πριν την κυκλοφορία των remasters, η εταιρία κυνήγησε διάφορα mods βελτίωσης του οπτικού τομέα των αρχικών παιχνιδιών, τα οποία κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια, προσφέρνοντας σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Επομένως, με το φόβο να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, πολλοί moders είναι πλέον αρκετά πιο επιφυλακτικοί.