Horizon: Forbidden West | Ένα σωρό νέες πληροφορίες που οι fans πρέπει να γνωρίζετε (ΦΩΤΟ)

Νέους κόσμους και περιοχές θα ανακαλύψετε μαζί με την Aloy
22 Νοεμβρίου 2021 16:31
Horizon: Forbidden West | Ένα σωρό νέες πληροφορίες που οι fans πρέπει να γνωρίζετε (ΦΩΤΟ)

Η νέα περιπέτεια της Aloy αποτελεί ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της Sony -και όχι μόνο- για το 2022. Το Horizon: Forbidden West της Guerrilla Games προορίζεται σαν ένας τίτλος που θα σφραγίσει τη βιβλιοθήκη του PS5 και τώρα μάθαμε νέες πληροφορίες, απευθείας από το PS Blog. 

Νέοι κόσμοι και hubs για την Aloy

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του κόσμου του "Forbidden West", Espen Sogn, εξηγεί λεπτομερώς πώς η εξερεύνηση στον αχανή κόσμο της "Απαγορευμένης Δύσης" θα είναι για εσάς και την Aloy, χωρίς να σας αποσπά απο την κεντρική ιστορία ή να σας μπουκώνει με περιεχόμενο. 

  • Το φυλάκιο Oseran είναι γεμάτο με φυσικούς πόρους και ευκαιρίες για περιπέτειες και αποστολές. 
  • Εκεί θα μπορείτε να γνωρίσετε διάφορους ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο μπαρ της πόλης. 
  • Οι NPCs αλληλεπιδρούν ζωντανά με το οτιδήποτε στο περιβάλλον τους και ο καθένας θα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. 
  • Θα μπορείτε να διακρίνετε τους ανθρώπους και σε ποια φυλή ανήκου ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Π.χ. οι Tenakth κρατάνε το νερό στους όμωους τους, οι ειρηνικοί Utaru το αγκαλιάζουν σφιχτά και οι πολυμήχναοι Oseram το κουβαλάνε στα χέρια τους. 

 Το Chainscrape θα είναι ένα από τα πρώτα σημεία που θα επισκεφθεί η Aloy στο Forbidden West και είναι δομημένο έτσι ώστε να ξετυλιχτούν πολλές από τις αρετές της ΑΙ και των animation συστημάτων που δημιούργησε η Guerrilla. 

Για παράδειγμα το πλήθος θα αντιδρά στα πάντα γύρω τους. 

Θα υπάρχουν chefs που θα μαγειρεύουν για την Aloy δίνοντάς της stat boosts, ένα χαρακτηριστικό που θυμίζει το "μαγείρεμα" του Legend of Zelda: Breath of the Wild. 

Το customization είναι και επιβίωση

Τα όπλα και οι στολές γίνονται ακόμα πιο επιδραστικά και στιλάτα, καθώς έχουν περισσότερα perks πάνω τους που τα κάνουν ακόμη πιο εξειδικευμένα ανάλογα την περίσταστη στη μάχη. 

Για παράδειγμα, τα outfits δεν προσδίδουν μόνο resistance σε διάφορα damage types αλλά κάνουν stack τα bonus με το Skill Tree που χτίσατε για την Aloy. Επομένως με τη σωστή φορεσιά και τα σωστά skills, μπορείτε να γίνετε πανίσχυροι. Επίσης η εναλλαγή εξοπλισμού γίνεται on-the-fly. 

Αξίζει να αναφέρουμε επιπλέον ότι η Aloy θα μπορεί να κουβαλάει έξι όπλα ταυτοχρόνως, μαζί με το εμβληματικό της δόρυ. 

Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως η αναβάθμιση από την PS4 στην PS5 έκδοση θα είναι δωρεάν, ύστερα από την αντίδραση της κοινότητας. 

Να υπενθυμίσουμε πως το Horizon: Forbidden West, μετά και την πρόσφατη καθυστέρηση που έλαβε, θα κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου 2022 για τα PS4 και PS5.