Ασύλληπτο ξεκίνημα για τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl με πωλήσεις-ρεκόρ

Στην τρίτη θέση των βρετανικών charts το Battlefield 2042
22 Νοεμβρίου 2021 13:31
Ασύλληπτο ξεκίνημα για τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl με πωλήσεις-ρεκόρ

Ξεκίνημα-φωτιά για τα Pokémon Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl, τα οποία όχι μόνο κυριάρχησαν στις πρώτες θέσεις των εβδομαδιαίων retail charts του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά κατάφεραν και ένα από τα μεγαλύτερα launches της χρονιάς γενικότερα.

Αναλυτικότερα, το Pokémon Brilliant Diamond κατέλαβε την πρώτη θέση των UK Charts της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου, όντας το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Pokémon Shining Pearl, ενώ το Double Pack που περιλαμβάνει και τους δύο τίτλους κατέλαβε την ένατη θέση. Οι πωλήσεις των remakes των λατρεμένων τίτλων του DS ήταν τόσο καλές που ακόμη και αν λάβουμε υπόψη μόνο το Brilliant Diamond, πρόκειται για το μεγαλύτερο ντεμπούτο του Switch φέτος, ξεπερνώντας το Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

Παράλληλα, αν συνυπολογίσουμε τις πωλήσεις όλων των εκδόσεων, τα νέα Pokémon σημείωσαν το δεύτερο καλύτερο launch του 2021 γενικότερα. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασαν το Call of Duty: Vanguard και το μόνο παιχνίδι που πούλησε περισσότερο στην πρώτη του εβδομάδα ήταν το FIFA 22. Το επίτευγμα αυτό είναι τρομερά εντυπωσιακό, αν λάβουμε υπόψη πως πρόκειται για αποκλειστικότητα του Nintendo Switch και όχι για multiplatform κυκλοφορία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τα Sword & Shield, οι πωλήσεις των Brilliant Diamond & Shining Pearl είναι μειωμένες κατά 26%. Φυσικά, ορθότερη σύγκριση θα ήταν αυτή με τα προηγούμενα remakes, δηλαδή τα Let's Go Eevee & Pikachu. Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε υψηλότερες πωλήσεις κατά 13%.

Συνεχίζοντας, το Battlefield 2042 βρέθηκε στην τρίτη θέση των βρετανικών charts, με 59% λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το Battlefield V του 2018. Βέβαια, στα στατιστικά αυτά δε λαμβάνονται υπόψη οι ψηφιακές πωλήσεις, οι οποίες μπορεί να διαμορφώνουν μια ριζικά διαφορετική εικόνα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

  1. Pokémon Brilliant Diamond
  2. Pokémon Shining Pearl
  3. Battlefield 2042
  4. Call of Duty: Vanguard
  5. FIFA 22
  6. Spider-Man: Miles Morales
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Far Cry 6
  9. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Double Pack
  10. Just Dance 2022