Η Rockstar ζητά δημόσια συγνώμη για τα GTA Remasters – Επιστρέφουν οι αρχικές εκδόσεις

Οι developers έλαβαν απειλές στα social media
19 Νοεμβρίου 2021 20:27
Η Rockstar ζητά δημόσια συγνώμη για τα GTA Remasters – Επιστρέφουν οι αρχικές εκδόσεις

Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition έχει κάνει το ντεμπούτο του και το internet δεν το έχει αφήσει σε ησυχία, δημιουργώντας αμέτρητα memes, κάνοντας πραγματικά αξιοπερίεργες ανακαλύψεις, μέχρι και…review bombing στο Metacritic.

Παρ' όλα αυτά, μέχρι στιγμής η Rockstar Games διατηρούσε σιγή ιχθύος, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν πρόκειται να έρθουν μελλοντικές ενημερώσεις για τα παιχνίδια του remastered πακέτου. Τελικά, αυτό ήρθε να αλλάξει τώρα, αφού η εταιρία έσπασε τη σιωπή της, τονίζοντας ότι σχεδιάζει να διορθώσει τα παιχνίδια, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ των παικτών, μέσα από μελλοντικές ενημερώσεις. Μάλιστα, η Rockstar θα επαναφέρει και τις αρχικές εκδόσεις στο PC, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί για χάρη των Definitive Edition.

Τέλος, η εταιρία ζήτησε πιο πολιτισμένη συμπεριφορά από τη gaming κοινότητα, αφού πολλά μέλη της ομάδας ανάπτυξης παρενοχλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθεί το μήνυμα της Rockstar Games, μεταφρασμένο στα ελληνικά:

Γεια σε όλους,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα απροσδόκητα τεχνικά ζητήματα που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας με την κυκλοφορία του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Πρώτον, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη απ’ όλους όσους έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα παίζοντας αυτά τα παιχνίδια.

Η σειρά Grand Theft Auto - και τα παιχνίδια που συνθέτουν αυτή την εμβληματική τριλογία - είναι τόσο ξεχωριστά για εμάς, όσο και για τους fans σε όλο τον κόσμο. Οι ενημερωμένες εκδόσεις αυτών των κλασικών παιχνιδιών δεν κυκλοφόρησαν σε κατάσταση που πληροί τα δικά μας πρότυπα ποιότητας ή τα πρότυπα που έχουν συνηθίσει να περιμένουν οι fans μας.

Έχουμε σχέδια για να αντιμετωπίσουμε τα τεχνικά ζητήματα και να βελτιώσουμε κάθε παιχνίδι μελλοντικά. Με κάθε προγραμματισμένη ενημέρωση, τα παιχνίδια θα φτάσουν σταδιακά στο επίπεδο ποιότητας που τους αξίζει. Μια πρώτη ενημέρωση που θα αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα είναι ήδη καθ' οδόν και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες για όλες τις εκδόσεις του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Θα σας ενημερώσουμε μόλις γίνει διαθέσιμη.

Εν τω μεταξύ, μας θλίβει που υπήρξαν αναφορές από μέλη των ομάδων ανάπτυξης πως παρενοχλούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την κοινότητά μας να συνεχίσει τη συζήτηση γύρω από το παιχνίδι με σεβασμό και πολιτισμό, καθώς εργαζόμαστε για την επίλυση των ζητημάτων.

Ενώ ένας από τους στόχους των Definitive Editions ήταν να επιτρέψει στους παίκτες να απολαύσουν αυτά τα παιχνίδια σε σύγχρονες πλατφόρμες για πολλά χρόνια ακόμη, καταλαβαίνουμε επίσης ότι μερικοί από εσάς θα θέλατε να έχετε και τις προηγούμενες κλασικές εκδόσεις διαθέσιμες για αγορά.

Έτσι, θα προσθέσουμε τις κλασικές PC εκδόσεις του Grand Theft Auto III, του Grand Theft Auto: Vice City και του Grand Theft Auto: San Andreas πίσω στο Rockstar Store πολύ σύντομα ως ένα ενιαίο πακέτο. Επιπλέον, όλοι όσοι έχουν αγοράσει το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition για το PC από το Rockstar Store μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022, θα λάβουν αυτές τις κλασικές εκδόσεις στο Rockstar Games Launcher χωρίς επιπλέον κόστος. Θα σας ενημερώσουμε μόλις αυτές οι εκδόσεις επιστρέψουν στο Rockstar Store.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για την υπομονή και την κατανόησή τους, ενώ εργαζόμαστε μέσω ενημερώσεων για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα παιχνίδια πληρούν τα δικαιολογημένα υψηλά πρότυπα όλων.

Με εκτίμηση,

Rockstar Games