Ακυρώθηκε το νέο παιχνίδι των δημιουργών του Mafia – Ζημιά $53 εκατομμύρια

Το οποίο ήταν υπό ανάπτυξη για 4 χρόνια
05 Νοεμβρίου 2021 14:02
Ακυρώθηκε το νέο παιχνίδι των δημιουργών του Mafia – Ζημιά $53 εκατομμύρια

Η Take-Two αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα, φέρνοντας στα φώτα της δημοσιότητας και μια δυσάρεστη πληροφορία. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε πως ακύρωσε ένα μεγάλο AAA παιχνίδι, το οποίο της στοίχησε περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες από ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τι συνέβη πίσω από τα παρασκήνια, το ακυρωθέν project είχε κωδική ονομασία Volt. Πρόκειται για τον τίτλο που ανέπτυσσε η Hangar 13 από το 2017, δηλαδή απ’ όταν ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Mafia III.

Σύμφωνα με τον Jason Schreier, το Volt θα ήταν ένα ολοκαίνουργιο IP και δεν ήταν το Mafia IV. Η ομάδα είχε κάνει κάποιος αρχικούς πειραματισμούς με τη συνέχεια της μαφιόζικης σειράς, αλλά κατέληξε σε ένα νέο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια διαρροή νωρίτερα φέτος είχε περιγράψει το Volt ως ένα open-world sci-fi παιχνίδι με υπερφυσικά στοιχεία, παρομοιάζοντάς τον με έναν συνδυασμό Saints Row και Call of Cthulu. Η ίδια διαρροή περιλάμβανε σωστές πληροφορίες και για το Marvel παιχνίδι της Firaxis, όποτε μάλλον ευσταθεί.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, δε θα δούμε ποτέ τι ετοίμαζαν οι δημιουργοί του Mafia, αφού ο κόπος 4 χρόνων που κόστισε πάνω από 50 εκατομμύρια, δεν απέδωσε καρπούς και η Take-Two αποφάσισε να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη. Το τι επιφυλάσσει το μέλλον για την ομάδα μετά απ’ αυτό το στραβοπάτημα μένει να το δούμε.