Το Mario Kart 8 Deluxe γράφει ιστορία και γίνεται το πιο πετυχημένο της σειράς

Νέα στατιστικά και για τις πωλήσεις του Switch
04 Νοεμβρίου 2021 16:57
Το Mario Kart 8 Deluxe γράφει ιστορία και γίνεται το πιο πετυχημένο της σειράς

Το Mario Kart 8 Deluxe έσπασε το ρεκόρ του Mario Kart Wii και πλέον είναι ο επιτυχημένος τίτλος της ιστορικής σειράς, όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις. Συγκεκριμένα, η Nintendo μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτέλεσμα, αποκαλύπτοντας πως ο kart racing τίτλος πούλησε άλλα 3.34 εκατομμύρια αντίτυπα.

Επομένως, οι συνολικές πωλήσεις του Mario Kart 8 Deluxe φτάνουν πλέον τα 38.74 εκατομμύρια. Συγκριτικά, το Martio Kart Wii έχει πουλήσει 37.38 εκατομμύρια, όσο βρισκόταν στα ράφια των καταστημάτων. Αυτό δεν είναι όμως το μοναδικό ρεκόρ που ανήκει στο παιχνίδι, αφού το Mario Kart 8 Deluxe παραμένει η εμπορικότερη κυκλοφορία του Nintendo Switch μέχρι σήμερα, με το Animal Crossing: New Horizons να ακολουθεί.

Φυσικά, η τεράστια επιτυχία του Mario Kart συνδέεται και με την φρενήρη πορεία του Nintendo Switch γενικότερα. Όπως αποκάλυψε η Nintendo, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πούλησε άλλες 8.3 εκατομμύρια Switch κονσόλες. Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές πωλήσεις του Switch μέχρι σήμερα φτάνουν τα 92.87 εκατομμύρια.

Κλείνοντας, όπως μάθαμε από την αποκάλυψη των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Nintendo κατέγραψε και μια εντυπωσιακή αύξηση συνολικών κερδών της για το εξάμηνο, από 1.5 δις δολάρια πέρυσι σε 1.86 δις φέτος. Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο ιαπωνικός κολοσσός μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις του για τις μελλοντικές πωλήσεις του Switch από 25.5 εκατομμύρια σε 24 εκατομμύρια, εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips.