Πρόστιμο $4.5 εκατομμύρια και ίσως φυλακή για τον hacker των Nintendo κονσολών 

Ένοχος ο Gary Bowser της Team Xecuter

Πρόστιμο $4.5 εκατομμύρια και ίσως φυλακή για τον hacker των Nintendo κονσολών

Ο 51χρόνος καναδός hacker Gary Bowser ομολόγησε την ενοχή του για πολλαπλές κατηγορίες σχετικά με πειρατεία. Πρόκειται για ένα από τα βασικά μέλη της Team Xecuter, μια ομάδα που κυνηγά εδώ και χρόνια η Nintendo, καθώς ευθύνεται για την κατασκευή και την πώληση ειδικών modchips που επιτρέπουν σε κονσόλες να παίζουν πειρατικά παιχνίδια. Μεταξύ άλλων, η ομάδα έχει παραβιάσει το σύστημα ασφαλείας του Nintendo Switch, του Nintendo 3DS και του NES Classic Edition.

Έτσι, ο hacker καλείται να πληρώσει τώρα ως αποζημίωση 4.5 εκατομμύρια δολάρια. Σα να μην έφτανε όμως αυτό, ο Bowser ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπος και με ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

Αναλυτικότερα, ο Bowser παραδέχτηκε πως εργαζόταν με την Team Xecuter από τον Ιούνιο του 2013, με την οποία "εν γνώσει του και ηθελημένη συμμετείχε σε μια επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος που χάκαρε δημοφιλής κονσόλες παιχνιδιών” μέσα από συσκευές όπως τα Gateway 3DS, Stargate, TrueBlue Mini και Classic2Magic.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της δίκης, η Team Xecuter έβγαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση συσκευών που καθιστούσαν δυνατή την πειρατεία, με τον Bowser να βγάζει 320 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Από την πλευρά της, η ομάδα προσπάθησε να αμυνθεί, τονίζοντας πως οι συσκευές της αφορούσαν το νόμιμο homebrew development, παρόλο που ζητούσαν ένα επιπλέον χρηματικό ποσό για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας χρήσης πειρατικών αντιτύπων.

Για την ιστορία, οι μπελάδες για την Team Xecuter ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του Bowser, του 48χρονου γάλου από την Αβινιόν Max Louarn και του 35χρονου Yuanning Chen, από το Σεντσέν  της Κίνας.

Μέχρι στιγμής, ο Bowser συνελήφθη και απελάθηκε στις ΗΠΑ, αφού βρέθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Louarn συνελήφθη στον Καναδά, από τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την έκδοσή του, ενώ ο Chen είναι ακόμη ελεύθερος.

6 σχολιο(α)