Η EA ξεκινά νέο στούντιο με director τον συνδημιουργό των Halo

Και ένα ακόμη με τον πρώην υπεύθυνο της Monolith Productions
20 Οκτωβρίου 2021 13:51
Η EA ξεκινά νέο στούντιο με director τον συνδημιουργό των Halo

Η Electronic Arts ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου στούντιο στην περιοχή του Σιάτλ, το οποίο θα εστιάσει της προσπάθειές του σε first-person shooter τίτλους. Για την ώρα η ομάδα δεν έχει όνομα, αλλά γνωρίζουμε πως επικεφαλής της θα είναι ο Marcus Lehto. Πρόκειται για τον συν-δημιουργό της σειράς Halo, ο οποίος είχε περάσει από art director και creative director ρόλους στην Bungie.

Μιλώντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Lehto επισήμανε:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι εργάζομαι πλέον για την EA ως Game Director, δημιουργώντας ένα νέο στούντιο στην περιοχή του Σιάτλ, για να εργαστούμε σε παιχνίδια πρώτου προσώπου. Ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα για το τι φτιάχνουμε!

Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Lehto ήταν το multiplayer shooter Disintegration, το οποίο είχε κυκλοφορήσει με την ανεξάρτητη ομάδα του V1 Interactive. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει το απαραίτητο κοινό και έτσι οδήγησε στο κλείσιμο του στούντιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EA ανακοίνωσε συγχρόνως την ίδρυση και ενός δεύτερου στούντιο στην περιοχή του Σιάτλ. Η ομάδα αυτή θα είναι υπό την επίβλεψη του Kevin Stephens , ο οποίος στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος της Monolith Productions, η οποία μας έχει χαρίσει τα Middle-earth: Shadow of War και Middle-earth: Shadow of Mordor. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, πέρα από το γεγονός πως το στούντιο αυτό θα εργαστεί πάνω σε open-world action-adventure παιχνίδια.