Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παίρνει θέση – Τι θα συμβεί με τα FIFA παιχνίδια;

Επίσημη τοποθέτηση για την αλλαγή της ονομασίας
16 Οκτωβρίου 2021 13:05
Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παίρνει θέση – Τι θα συμβεί με τα FIFA παιχνίδια;

Τα ντόμινο των εξελίξεων γύρω από το πασίγνωστο FIFA franchise της EA Sports συνεχίζουν να πέφτουν, αφού η εταιρία φαίνεται πως δε μπορεί να βρει συμφωνία με την Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα.

Συγκεκριμένα, όπως σας ενημερώσαμε, η FIFA φαίνεται πως ζητά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολλάρια για κάθε κύκλο τεσσάρων ετών και έτσι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε τέλμα. Το συμβόλαιο της EA λήγει το 2022 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του New York Times, η εταιρία ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα και για τουρνουά και άλλα ψηφιακά προϊόντα, όπως NFTs, την ώρα που η FIFA προτιμά να περιορίσει αυτές τις επιπλέον ενέργειες, για να εξερευνήσει μόνη της τις εν λόγω ευκαιρίες.

Λίγο μετά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η FIFA αποφάσισε να τοποθετηθεί δημοσίως. Όπως δείχνουν, λοιπόν, οι δηλώσεις της, μάλλον θα πούμε αντίο στα FIFA παιχνίδια της EA, αφού ο οργανισμός ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρχει μια μόνο πλευρά που να ελέγχει όλα τα δικαιώματα. Αυτό αφήνει να εννοηθεί πως η EA μάλλον δε μπόρεσε να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και θα πρέπει να βρει άλλο όνομα για τα παιχνίδια της.

Συγκεκριμένα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η FIFA αναφέρει:

Η FIFA θα υιοθετήσει μια νέα εμπορική τοποθέτηση στο gaming και στα eSports, για να διασφαλίσει ότι μπορεί καλύτερα να λάβει αποφάσεις που ωφελούν όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Η FIFA είναι ενθουσιασμένη για το μέλλον του ποδοσφαίρου στο gaming και στα eSports. Είναι σαφές ότι αυτός πρέπει να είναι ένας χώρος που δεν καταλαμβάνεται από μια μόνο πλευρά που ελέγχει όλα τα δικαιώματα.

Οι εταιρίες τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας ανταγωνίζονται ενεργά αυτή τη στιγμή για να συσχετιστούν με τη FIFA, τις πλατφόρμες της και τα παγκόσμια τουρνουά της. Κατά συνέπεια, η FIFA συνεργάζεται με διάφορους παράγοντες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων developers, επενδυτών και αναλυτών, για να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για τον τομέα του gaming, των eSports και της διαδραστικής ψυχαγωγίας. 

Μάλιστα, η FIFA έκλεισε τις δηλώσεις της, τονίζοντας:

Η FIFA έκρινε επίσης ότι οι κοινές πτυχές του εικονικού αθλητισμού και των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της FIFA πρέπει να ευθυγραμμιστούν περισσότερο. Επομένως, η FIFA είναι ενθουσιασμένη για τη χρήση του FIFA World Cup ™ (με τέσσερις δισεκατομμύρια θεατές) και του FIFA Women’s World Cup™ (με κοινό 1,2 δισεκατομμύρια) ως πλατφόρμες για την κυκλοφορία και την ενσωμάτωση συναρπαστικών νέων παιχνιδιών και eSports οργανώσεων. 

Για την ώρα η EA δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το τι επρόκειτο να συμβεί τελικά, αλλά έχει διαβεβαιώσει τους λάτρεις του FIFA πως οι άδειες χρήσης των ομάδων και των ποδοσφαιριστών δεν θα επηρεαστούν σε καμία περίπτωση. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τέλος, η EA ήδη προχώρησε στην καταχώρηση μια εναλλακτικής ονομασίας, η οποία ενδέχεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από του χρόνου. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.