ΦΗΜΗ: Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που ζήτησε η FIFA από την EA για το όνομα

Νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει
14 Οκτωβρίου 2021 17:57
ΦΗΜΗ: Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που ζήτησε η FIFA από την EA για το όνομα

Πέρα από την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου FIFA 22, η αθλητική σειρά της EA βρίσκεται στο προσκήνιο και για έναν ακόμη λόγο. Συγκεκριμένα, χωρίς να είναι απολύτως ξεκάθαρη, η αμερικανική εταιρία έχει αφήσει να εννοηθεί πως τα FIFA θα αλλάξουν ονομασία, αφού οι διαπραγματεύσεις με την Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη διατήρηση του ονόματος βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Τώρα, το New York Times έρχεται να ρίξει φως στο τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Αναλυτικότερα, με νέο του ρεπορτάζ ισχυρίζεται πως η FIFA ζήτησε πάνω από τα διπλάσια χρήματα για να συνεχίσει με το συμβόλαιο. Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, μιας και η μέχρι τώρα συμφωνία λήγει το 2022. Το εντυπωσιακότερο είναι πως η FIFA ζήτησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε κύκλο τεσσάρων χρόνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την ώρα η EA δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το τι επρόκειτο να συμβεί τελικά, αλλά έχει διαβεβαιώσει τους λάτρεις του FIFA πως οι άδειες χρήσης των ομάδων και των ποδοσφαιριστών δεν θα επηρεαστούν σε καμία περίπτωση. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τέλος, η EA ήδη προχώρησε στην καταχώρηση μια εναλλακτικής ονομασίας, η οποία ενδέχεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από του χρόνου. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.