Το θρίλερ συνεχίζεται με το μέλλον του FIFA - Αποφεύγει την ονομασία η ΕΑ Sports

Ανανέωσε ωστόσο το συμβόλαιό της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών
13 Οκτωβρίου 2021 12:06
Το θρίλερ συνεχίζεται με το μέλλον του FIFA - Αποφεύγει την ονομασία η ΕΑ Sports

Μπορεί το FIFA να μη λέγεται για πολύ καιρό ακόμα FIFA, αλλά τουλάχιστον το πασίγνωστο αθλητικό παιχνίδι θα διατηρήσει τα δικαιώματα χρήσης των χιλιάδων ποδοσφαιριστών και των εκατοντάδων ομάδων που ήδη περιλαμβάνει. Συγκεκριμένα, η EA Sports ανακοίνωσε πως ανανέωσε το συμβόλαιό της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), για να συνεχίσει να προσφέρει «την καλύτερη και πιο αυθεντική εμπειρία ποδοσφαίρου».

Μάλιστα, η EA περιγράφει την ανανέωση ως μια μακροχρόνια δέσμευση και έτσι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για αυτή την πτυχή του franchise. Το FIFA 23 ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομάζεται θα εξακολουθεί να περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που έχουμε συνηθίσει, με τα επίσημα ονόματά τους. Παράλληλα, και οι άδειες των πρωταθλημάτων παραμένων ως έχουν και έτσι οι παίκτες θα μπορούν και του χρόνου να παίξουν στα UEFA Champions League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga και LaLiga Santander.

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου της EA Sports με την FIFPRO, ο David Jackson της EA, δήλωσε:

Οι παίκτες μας μας υπενθυμίζουν τακτικά ότι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας αθλητικής εμπειρίας της EA Sports είναι το immersion που δημιουργείται μέσω της αυθεντικής χρήσης των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων, ομάδων και ταλέντων στον κόσμο.

Έτσι συνεχίζουμε να θολώνουμε τα όρια μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου του ποδοσφαίρου. Η FIFPRO θα συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός συνεργάτης, καθώς χτίζουμε την επόμενη γενιά εμπειριών ποδοσφαίρου της EA Sports για τους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EA απέφυγε να αποκαλέσει την πασίγνωστη σειρά παιχνιδιών της ως FIFA στην εν λόγω ανακοίνωση, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά των εικασιών. Συγκεκριμένα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η αμερικανική εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη διατήρηση του ονόματος και προετοιμάζοντας το έδαφος ήδη προέβη στην καταχώρηση μια εναλλακτικής ονομασίας. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.