Οι fans των GTA III, Vice City και San Andreas αντιδρούν για μια απόφαση της Rockstar

Χρησιμοποιώντας τα reviews του Steam
11 Οκτωβρίου 2021 09:27
Οι fans των GTA III, Vice City και San Andreas αντιδρούν για μια απόφαση της Rockstar

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Rockstar Games αποκάλυψε και επίσημα το Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Πρόκειται για ένα επετειακό πακέτο που θα περιλαμβάνει τα Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City και Grand Theft Auto: San Andreas, με διάφορες βελτιώσεις στον οπτικό τομέα και στο gameplay.

Ωστόσο, στα «ψιλά γράμματα» της ανακοίνωσης κρυβόταν και μια σημαντική λεπτομέρεια που βρήκε αντίθετους πολλούς παίκτες. Συγκεκριμένα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία των remasters εντός του 2021, η Rockstar θα αφαιρέσει τις αρχικές εκδόσεις των παιχνιδιών απ’ όλα τα ψηφιακά καταστήματα. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα η πρόσβαση στις αρχικές εκδόσεις των ιστορικών αυτών παιχνιδιών θα γίνει αρκετά δυσκολότερη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται με το Steam. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως το Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition θα κυκλοφορήσει για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC μέσω Rockstar Games Launcher. Σε κανένα σημείο δε γίνεται, όμως, αναφορά στο Steam, πράγμα που σημαίνει πως παρόλο που τα αρχικά παιχνίδια θα αφαιρεθούν από την πλατφόρμα της Valve, δε θα αντικατασταθούν ούτε με τα remasters, τουλάχιστον αρχικά.

Η αφαίρεση των παιχνιδιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα και δεν αφορά τους παίκτες που έχουν ήδη τους τίτλους στην κατοχή τους ψηφιακά, αλλά μόνο τους νέους αγοραστές. Αν έχετε για παράδειγμα το San Andreas στη Steam βιβλιοθήκη σας θα μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε ακόμη και μετά την αφαίρεσή του από το κατάστημα.

Φυσικά αυτή η απόφαση δεν πέρασε απαρατήρητη από τους παίκτες, οι οποίοι κατέκλισαν τα Steam Reviews των τριών κλασσικών GTA για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, για να πουν ένα αντίο ή για να ενημερώσουν τα άλλα μέλη της κοινότητας.