Η Nintendo λέει πως έχει βελτιώσει τους αναλογικούς μοχλούς των Joy-Con

Πλέον είναι περισσότερο ανθεκτικοί
09 Οκτωβρίου 2021 12:59
Η Nintendo λέει πως έχει βελτιώσει τους αναλογικούς μοχλούς των Joy-Con

Παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία που έχει σημειώσει το Nintendo Switch, πολλοί κάτοχοί του έχουν ταλαιπωρηθεί από ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα. Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το “drift” των αναλογικών μοχλών που έχει οδηγήσει μέχρι και σε μαζικές μηνήσεις προς την ιαπωνική εταιρία.

Τι είναι όμως το ‘drifting’; Πρακτικά το χειριστήριο ανιχνεύει μόνο του κίνηση του joystick προς κάποια κατεύθυνση, χωρίς ο χρήστης να κάνει τίποτα. Αυτό σημαίνει πως το controller πρακτικά γίνεται άχρηστο, αφού είναι κολλημένο μόνιμα προς μια κατεύθυνση και ο παίκτης δε μπορεί να ελέγξει σωστά τον χαρακτήρα ή την κάμερα.

Τώρα, δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Nintendo μίλησαν σχετικά με το θέμα, στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης που παραχώρησαν με αφορμή την κυκλοφορία του OLED Switch μοντέλου. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης τεχνολογιών της εταιρίας, Toru Yamashita, τόνισε πως η κατάσταση ήδη έχει βελτιωθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Τα Joy-Con χειριστήρια έχουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, επομένως συνεχίζουμε να κάνουμε βελτιώσεις που μπορεί να μην είναι πάντα ορατές. Μεταξύ άλλων, οι αναλογικά μοχλοί έχουν βελτιωθεί από όταν πρωτοκυκλοφόρησε η κονσόλα και εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε βελτιώσεις.

Οι αναλογικοί μοχλοί στην πρώτη έκδοση πέρασαν τις δοκιμές αξιοπιστίας της Nintendo, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο περιστροφής του μοχλού, ενώ εφαρμόζεται συνεχώς ένα φόρτο, με τα ίδια κριτήρια που ελέγχθηκαν και οι αναλογικοί μοχλοί του Wii U GamePad. Καθώς προσπαθούμε πάντα να βελτιωνόμαστε, έχουμε ερευνήσει τα Joy-Con που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες μας και έχουμε βελτιώσει επανειλημμένα την αντοχή του στη φθορά και τη γενική τους ανθεκτικότητα.

Συνοψίζοντας, ο Yamashita επισήμανε πως η Nintendo έχει βελτιώσει και τον τρόπο που δοκιμάζει την αξιοπιστία του κάθε Joy-Con, ενώ έχουν γίνει και αλλαγές στο hardware για να βελτιωθεί η αντοχή του χειριστηρίου γενικότερα. Αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει ήδη από την κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite και έπειτα.

Τέλος, ο Ko Shiota, γενικός διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης τεχνολογιών της εταιρίας, δήλωσε πως κάποια φθορά είναι αναπόφευκτη. Μάλιστα, παρομοίασε τα Joy-Con χειριστήρια με τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου φθείρονται καθώς κινείται, αφού βρίσκονται σε συνεχή τριβή με το έδαφος για περιστροφή. Έτσι, με παρόμοιο τρόπο, αναρωτηθήκαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα, και όχι μόνο αυτό, αλλά και πώς μπορεί να συνυπάρξει η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε συνεχώς.

Ο βαθμός φθοράς εξαρτάται από παράγοντες όπως ο συνδυασμός των υλικών, οπότε συνεχίζουμε να κάνουμε βελτιώσεις, ερευνώντας ποιοι συνδυασμοί είναι λιγότερο πιθανό να φθαρούν.