Εξαιρετικές οι πωλήσεις του Monster Hunter Rise

…με περισσότερες από 7.5 εκατομμύρια πωλήσεις
07 Οκτωβρίου 2021 08:26
Εξαιρετικές οι πωλήσεις του Monster Hunter Rise

Το Monster Hunter Rise κυκλοφόρησε από την Capcom τον Μάρτιο του 2021 αποκλειστικά για το Nintendo Switch και όπως όλα δείχνουν, το κοινό το αγκάλιασε από τότε, καθώς όπως μεταφέρει η ιαπωνική εταιρία, έχει σημειώσει εξαιρετική πορεία.

Συγκεκριμένα, η Capcom μέσα από ανακοίνωσή της μεταφέρει ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει shipped (δηλαδή τις αποστολές που έχουν γίνει στα καταστήματα), περισσότερα από 7.5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του είχαν πουληθεί 5 εκατομμύρια μονάδες.

Η εμπιστοσύνη της Capcom στο Rise ήταν ολοφάνερη από την αρχή και φυσικά βασίζεται στην τρομερή επιτυχία που γνώρισε το World. Προηγουμένως τα παιχνίδια της σειράς κυκλοφορούσαν αρχικά μόνο στην Ιαπωνία και συνήθως ήταν αποκλειστικά μόνο σε μια πλατφόρμα, αλλά η παγκόσμια επέκταση της σειράς με το World φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το Monster Hunter Rise αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις του και το 2022, αφού στις 12 Ιανουαρίου θα κάνει το ντεμπούτο του στο PC μέσω Steam, με τους κατόχους ηλεκτρονικών υπολογιστών να μπορούν να απολαύσουν τον τίτλο σε 4K ή ultrawide αναλύσεις, χωρίς περιορισμούς στο framerate και με υψηλότερης ευκρίνειας textures. Παράλληλα, η εταιρία επισήμανε πως έχει φροντίσει ο χειρισμός με πληκτρολόγιο και ποντίκι να είναι ομαλός, ενώ γνωστοποίησε πως οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον τίτλο αρκετά νωρίτερα, αφού στις 13 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ένα δωρεάν demo.