ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του Metal Gear Solid 3 και νέο Castlevania από την Konami

Καθώς και νέα Silent Hill projects
01 Οκτωβρίου 2021 18:52
ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του Metal Gear Solid 3 και νέο Castlevania από την Konami

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τις φήμες που ήθελαν την Konami να ετοιμάζει την επιστροφή των Metal Gear, Silent Hill και Castlevania franchises, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του VGC. Τώρα, το ίδιο μέσο επιστρέφει με ένα νέο ρεπορτάζ, παρέχοντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια αυτά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές του μέσου, η ιαπωνική publishing εταιρία έχει δώσει το πράσινο φως για ένα remake του θρυλικού Metal Gear Solid 3: Snake Eater. To project βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την εξωτερική ομάδα Virtuos. Πρόκειται για ένα στούντιο που έχει βοηθήσει σε τεράστιες παραγωγές, όπως τα Battlefield 1, Uncharted 4 και Horizon Zero Dawn, ενώ ευθύνεται και για τα Switch ports των Dark Souls Remastered, The Outer Worlds και The BioShock Collection.

Πέρα από το εν λόγω remake που θα είναι στο στυλ της πρόσφατης εξαιρετικής επιστροφής του Demon’s Souls, η Konami θέλει να φέρει στις σύγχρονες κονσόλες και remasters των υπόλοιπων Metal Gear Solid τίτλων.

Παράλληλα, ετοιμάζεται και ένα “reimagining” για τη σειρά Castlevania. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αναπτύσσεται εσωτερικά από την ίδια την Konami, με υποστήριξη από μερικές επιπλέον ιαπωνικές ομάδες. Τέλος, τα πλάνα της καλύπτουν και την επιστροφή της Silent Hill σειράς, με περισσότερα από ένα παιχνίδια. Το ένα απ’ αυτά μάλλον αναπτύσσεται από την Bloober Team των The Medium και Layers of Fear, αφού και επίσημα οι δύο εταιρίες συνεργάζονται.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, η στροφή αυτή από την Konami οφείλεται σε έναν πρόσφατο εσωτερικό μετασχηματισμό. Τα νέα πλάνα της εταιρίας περιλαμβάνουν περισσότερες premium κυκλοφορίες για κονσόλες και υπολογιστές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αυτές ταιριάζουν και με την πρόσφατη επίσημη τοποθέτηση των Ιαπώνων, πως είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με περισσότερα εξωτερικά στούντιο για τα franchises τους, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Το τι ετοιμάζει τελικά η Konami μάλλον θα το μάθουμε κάποια στιγμή μέχρι την ερχόμενη E3 2022. Όπως και να ‘χει μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.