Τα PlayStation Studios συνεχίζουν τις εξαγορές με την Fabrik Games 

Η οποία θα ενσωματωθεί στην Firesprite

Τα PlayStation Studios συνεχίζουν τις εξαγορές με την Fabrik Games

Το σερί εξαγορών του PlayStation συνεχίζεται, με την εταιρία να ενισχύει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από την απόκτηση της Fabrik Games. Το εν λόγω στούντιο δε θα λειτουργεί αυτόνομα ωστόσο, αλλά αντιθέτως θα ενσωματωθεί στο δυναμικό της Firesprite, μια ομάδα που εξαγοράστηκε από το PlayStation στις αρχές του μήνα.

Αυτό σημαίνει πως πλέον η Firesprite μεγαλώνει περαιτέρω, φτάνοντας τους 265 developers. Η κίνηση μάλιστα φαντάζει αρκετά λογική, αφού η Fabrik Games είχε ιδρυθεί από το πρώην αφεντικό της Firesprite, με στόχο την ανάπτυξη indie παιχνιδιών. Τελικά οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν για το The Persistence και τώρα έγιναν ξανά ‘ένα’ κάτω από την ομπρέλα των PlayStation Studios.

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο Graeme Ankers, επικεφαλής της Firesprite, δήλωσε:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα ενώσουμε τις Fabrik Games και Firesprite ως μέρος του συναρπαστικού επόμενου βήματός μας με τα PlayStation Studios. Είναι μια ομάδα παθιασμένων και αφοσιωμένων developers, με βετεράνους της βιομηχανίας που έχουν εργαστεί σε πολλά AAA franchises. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε το δημιουργικό μας ταλέντο, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να προσφέρουμε πραγματικά μοναδικές εμπειρίες στους fans του PlayStation.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως πολλά από τα μέλη της Firesprite Studios προέρχονται από το Studio Liverpool που είχε κλείσει η Sony το 2012, έχοντας εργαστεί σε ιστορικές σειρές, όπως το Wipeout.

6 σχολιο(α)