Σαρωτικό ντεμπούτο για το μεγάλο New World MMO της Amazon με ρεκόρ παικτών

Μια ανάσα από την κορυφή του Steam
29 Σεπτεμβρίου 2021 13:37
Σαρωτικό ντεμπούτο για το μεγάλο New World MMO της Amazon με ρεκόρ παικτών

Και επίσημα η Amazon έχει μετά από πολλές προσπάθειες την πρώτη της gaming επιτυχία, αφού το New World ξεκίνησε με το δεξί και παραλίγο να βρεθεί στην κορυφή του Steam γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το άκρως αναμενόμενο MMO κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου και κατευθείαν εκτοξεύθηκε στην κορυφή της PC πλατφόρμας της Valve. Συγκεκριμένα, μέσα στην πρώτη του μέρα κατάφερε στιγμιαία να προσελκύσει 707,230 ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες, απέχοντας μόλις λίγες χιλιάδες από την κορυφή, όπου και παρέμεινε το Counter-Strike: Global Offensive με 757,827 ταυτόχρονους παίκτες.

Μάλιστα, το New World ξεπέρασε το peak του Valheim και πλέον είναι ο πέμπτος τίτλος όλων των εποχών με τον μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων παικτών στο Steam. Αν καταφέρει στα επόμενα εικοσιτετράωρα να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μάλλον θα ρίξει και το Cyberpunk 2077 από την τέταρτη θέση.

Όπως φαίνεται, η Amazon εργάζεται πυρετωδώς στο project και ήδη έχει μεγαλώσει την χωρητικότητα των servers για να μειώσει τον χρόνο αναμονής των παικτών.

Το MMO έρχεται μάλιστα και σε μια εποχή που το World of Warcraft έχει χάσει πολλούς παίκτες, οι οποίοι αναζητούν νέα ψηφιακή στέγη στο Final Fantasy XIV και πλέον και στο New World.