Το DOTA 2 θα αφήσει πίσω τους παλιότερους υπολογιστές – Προειδοποιεί η Valve

Σημαντικές αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες
18 Σεπτεμβρίου 2021 08:37
Το DOTA 2 θα αφήσει πίσω τους παλιότερους υπολογιστές – Προειδοποιεί η Valve

Το DOTA 2 έκανε το ντεμπούτο του πριν από περίπου 8 χρόνια και τώρα η Valve είναι έτοιμη να αφήσει στο παρελθόν διάφορες παλιότερες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, η εταιρία προειδοποίησε πως σύντομα θα αφαιρέσει την υποστήριξη για 32-bit συστήματα.

Αυτό σημαίνει πως ο υπολογιστής σας θα πρέπει να υποστηρίζει 64-bit για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον multiplayer τίτλο και φυσικά να είναι εφοδιασμένος με το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα.

Στη σχετική της ανάρτηση, η Valve εξηγεί:

Καθώς το DOTA μεγαλώνει και επεκτείνεται με τα χρόνια, το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνολογία που το τροφοδοτεί - τόσο το hardware όσο και το software. Για να διατηρήσουμε το παιχνίδι και την Source 2 μηχανή γραφικών φρέσκα, σχεδιάζουμε να αφαιρέσουμε την υποστήριξη για ορισμένα παλαιότερα συστήματα και διαμορφώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αφαιρέσει της υποστήριξης για 32-bit συστήματα είναι μόνο η αρχή. Σύντομα η Valve θα προβεί και στις εξής αλλαγές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της:

  • Remove support for macOS versions below 10.14.
  • Remove support for DirectX 9. Customers using DirectX 9 will instead switch to DirectX 11.
  • Remove support for OpenGL. Customers using OpenGL will instead switch to Vulkan.
  • Remove support for XAudio (-xaudio) and switch to using SDL Audio (-sdlaudio).

Κλείνοντας, η εταιρία τονίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών δε θα χρειαστεί να κάνει κάτι, μιας και τα συστήματά τους πληρούν ήδη τις προδιαγραφές.

Tags: