ΕΠΙΣΗΜΟ: Δωρεάν τελικά η αναβάθμιση του Horizon Forbidden West από το PS4 στο PS5

Αλλαγή πολιτικής από τη Sony
05 Σεπτεμβρίου 2021 09:58
ΕΠΙΣΗΜΟ: Δωρεάν τελικά η αναβάθμιση του Horizon Forbidden West από το PS4 στο PS5

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Sony αποκάλυψε τις συλλεκτικές εκδόσεις του Horizon Forbidden West. Ωστόσο, για πολλούς PS4 κατόχους την ανακοίνωση επισκίασε η πολιτική που ανακοίνωσε συγχρόνως το PlayStation σχετικά με τις αναβαθμίσεις των cross-gen παιχνιδιών του.

Συγκεκριμένα, αυτό που πρότεινε αρχικά το PlayStation ήθελε την αναβάθμιση των PS4 αντιτύπων σε PS5 αντίτυπα να είναι προνόμιο μόνο των συλλεκτικών εκδόσεων και έτσι τα απλά αντίτυπα δε θα μπορούσαν φαινομενικά να αναβαθμιστούν με κανέναν τρόπο.

Τελικά το feedback της κοινότητας εισακούστηκε και η Sony ανακοίνωσε πως η αναβάθμιση του Horizon Forbidden West από το PS4 στο PS5 θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Έτσι, μετά τη νέα ανακοίνωση του PlayStation προκύπτει:

  • Όλα τα PS4 αντίτυπα του Horizon Forbidden West θα μπορούν να αναβαθμιστούν στις αντίστοιχες PS5 εκδόσεις εντελώς δωρεάν.
  • Μελλοντικά, όλα τα αποκλειστικά cross-gen παιχνίδια του PlayStation που θα είναι διαθέσιμα και για το PS4 και για το PS5 θα προσφέρουν επιλογή αναβάθμισης με κόστος €10, όπως συνέβη πρόσφατα με το Ghost of Tsushima: Director’s Cut. Αυτό θα ισχύει και για το επόμενο God of War και για το Gran Turismo 7 και για οποιοδήποτε άλλο cross-gen παιχνίδι ανακοινώσει η εταιρία στο μέλλον.

Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου και CEO του PlayStation, Jim Ryan.

Σχεδιάζαμε την Πέμπτη ως μια γιορτή για το Horizon Forbidden West και για την εκπληκτική ομάδα στη Guerrilla που εργάζεται για την κυκλοφορία του στις 18 Φεβρουαρίου του 2022. Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές ότι οι πληροφορίες που επιβεβαιώσαμε με την έναρξη των προ-παραγγελιών μας ήταν άστοχες.

Πέρυσι είχαμε δεσμευτεί να προσφέρουμε δωρεάν αναβαθμίσεις για τους cross-gen launch τίτλους, οι οποίοι περιλάμβαναν το Horizon Forbidden West. Παρόλο που το μεγάλο αντίκτυπο της πανδημίας έδιωξε το Forbidden West από την launch περίοδο που αρχικά οραματιζόμασταν, θα κρατήσουμε την προσφορά μας: Οι παίκτες που θα αγοράσουν το Horizon Forbidden West στο PlayStation 4 θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην PlayStation 5 έκδοση δωρεάν.

Θέλω επίσης να επιβεβαιώσω σήμερα ότι απ’ εδώ και στο εξής, οι αποκλειστικοί cross-gen τίτλοι του PlayStation (που κυκλοφορούν και στο PS4 και στο PS5) –τόσο οι ψηφιακοί όσο και οι retail– θα προσφέρουν μια επιλογή ψηφιακής αναβάθμισης από το PS4 στο PS5 έναντι €10. Αυτό θα ισχύει για το επόμενο God of War και το Gran Turismo 7, καθώς και για οποιονδήποτε άλλο αποκλειστικό τίτλο PS4 & PS5 που κυκλοφορεί από τη Sony Interactive Entertainment.