Ούτε το πρώην αφεντικό του PlayStation ξέρει τι συνέβη με το Deep Down της Capcom!

¯|_(ツ)_|¯
04 Σεπτεμβρίου 2021 09:18
Ούτε το πρώην αφεντικό του PlayStation ξέρει τι συνέβη με το Deep Down της Capcom!

Θυμάστε το Deep Down; Αν όχι, είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που το είδαμε.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο IP της Capcom που θύμιζε έντονα τα Souls παιχνίδια και το οποίο είχε κλέψει την παράσταση στο πρώτο event του PlayStation 4 το 2013, δείχνοντάς μας τι μπορούμε να περιμένουμε από την τότε νέα γενιά. Τελικά μετά από πολλές φήμες και εικασίες, δεν είδαμε ποτέ ξανά τίποτα από το παιχνίδι, με την Capcom να παραμένει σιωπηλή μέχρι και σήμερα.

Θέλοντας να λύσει το μυστήριο, ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ρώτησε τον πρώην επικεφαλής του PlayStation, Shawn Layden, σχετικά με το Deep Down. Εξάλλου, με τη θέση που κατείχε τότε, αλλά και από το γεγονός πως ο τίτλος θα ήταν αποκλειστικότητα του PS4, ο Layden είναι μάλλον ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να ξέρει τη μοίρα του project.

Όταν ο Layden ρωτήθηκε, λοιπόν, για το Deep Dοwn, κοντοστάθηκε λίγο για να το σκεφτεί και απάντησε χαρακτηριστικά:

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Οι προσπαθείς του Schreier δεν απέδωσαν, όπως φαίνεται, καρπούς και η μοίρα του Deep Down θα παραμείνει αβέβαιη. Το project είναι μάλλον χωμένο κάπου βαθιά κάτω (συγνώμη δε μπόρεσα να αντισταθώ) στα υπόγεια της Capcom, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Για την ιστορία, στο πρώτο event του PS5 η Capcom αποκάλυψε και αυτή τη φορά ένα νέο IP, το Pragmata. Ας ελπίσουμε πως η κατάληξή του δε θα είναι η ίδια και πως κάποια στιγμή το συγκεκριμένο παιχνίδι θα βρεθεί στα χέρια των παικτών.