Ξεθάψτε τα Game Boy σας, επίσημα θα κυκλοφορήσει νέο παιχνίδι 13 χρόνια μετά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μπορείτε ήδη να παίξετε το δωρεάν demo
30 Αυγούστου 2021 20:02
Ξεθάψτε τα Game Boy σας, επίσημα θα κυκλοφορήσει νέο παιχνίδι 13 χρόνια μετά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε η ώρα να ξεθάψετε το Game Boy από το ντουλάπι σας, αφού 13 χρόνια μετά αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι για την φορητή κονσόλα. Ναι, καλά διαβάσατε!

Ο λόγος γίνεται για το Goodboy Galaxy, το οποίο είναι το πρώτο εμπορικό παιχνίδι για το Game Boy Advance από το 2008. Ο τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη από δύο developers, τους Rik Nicol και Jeremy Clarke, και μέσα σε περίπου μία ημέρα χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς στο Kickstarter, συγκεντρώνοντας πάνω από €85,000.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έχουμε να κάνουμε με έναν adventure platform τίτλο που εστιάζει στην εξερεύνηση. Οι developers το παρομοιάζουν με το Cave Story ή με ένα πιο ‘cute’ Metroid. Όσον αφορά τώρα την κυκλοφορία στο Game Boy, το παιχνίδι θα διατεθεί σε πραγματικά cartridges, χωρίς όμως να έχει την επίσημη σφραγίδα της Nintendo. Αντιθέτως, θα θεωρείται ‘aftermarket’ προϊόν.

To Goodboy Galaxy βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το -20 ετών- Game Boy Advance, ενώ μια βελτιωμένη εκδοχή του θα έρθει στο Nintendo Switch και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Να μια πρόταση που δεν περίμενα ότι θα γράψω ποτέ. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε μπορείτε να δοκιμάσετε ήδη το δωρεάν demo του πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το The Bee ήταν το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το Game Boy Advance, το Νοέμβριο του 2007, από την πλέον χρεοκοπημένη Midway.