Αυτό είναι πλέον το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στα PS5 και Xbox Series X

Και όχι δεν είναι κάποιος αποκλειστικά next-gen τίτλος
23 Αυγούστου 2021 14:18
Αυτό είναι πλέον το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στα PS5 και Xbox Series X

Το Hades είναι και επίσημα το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι τόσο για το PlayStation 5, όσο και για τα Xbox Series X και Xbox Series S.

Ο πολυβραβευμένος τίτλος της Supergiant Games έκανε αρχικά το ντεμπούτο του πέρυσι για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Switch, πριν καν οι next-gen κονσόλες έρθουν στην αγορά. Ωστόσο, πριν μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου έκανε εν τέλει το ντεμπούτο του και στα PlayStation και Xbox οικοσυστήματα και οι κριτικοί παγκοσμίως τον αποθέωσαν και πάλι.

Όσον αφορά την έκδοση του Xbox Series X, το σκορ της στο Metacritic ανέρχεται σε 94, ενώ η έκδοση του PS5 βαθμολογήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα με 93.

Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τα charts που παρέχει το Metacritic, το Hades είναι και επίσημα το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι τόσο για το PlayStation 5, όσο και για τα Xbox Series X και Xbox Series S. Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, αφού η indie δημιουργία κατάφερε να ξεπεράσει και τις μεγάλες αμιγώς next-gen κυκλοφορίες των δύο platform holders. Συγκεκριμένα, το Demon's Souls του PS5 βαθμολογήθηκε με 92, ενώ το Microsoft Flight Simulator με 90.

Ακολουθούν τα charts του Metacritic για τις δύο πλατφόρμες:

Παραδόξως, το Hades δεν είναι το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στο Nintendo Switch, παρόλο που ήταν console exclusive για έναν ολόκληρο χρόνο. Στον θρόνο των charts της υβριδικής κονσόλας βρίσκεται το The House in Fata Morgana - Dreams of the Revenants Edition με μέση βαθμολογία 98, ενώ στο PC κυριαρχεί το Disco Elysium: The Final Cut με 97.