Τεντόγλου: Ο χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης μιμήθηκε τον Luffy από το One Piece (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν την εντυπωσιακή του εμφάνιση που έγραψε ιστορία
03 Αυγούστου 2021 12:52
Τεντόγλου: Ο χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης μιμήθηκε τον Luffy από το One Piece (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ώρες, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε περήφανους τους Έλληνες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο. Ωστόσο, πέρα από το εντυπωσιακό τελευταίο του άλμα, το οποίο προσμετρήθηκε στα 8,41 μέτρα, χαρίζοντάς του την ψηλότερη θέση του βάθρου, η εμφάνιση του Έλληνα αθλητή συζητήθηκε παγκοσμίως και για έναν ακόμη λόγο.

Συγκεκριμένα, στην παρουσίασή του πριν τον τελικό του αθλήματος, ο Τεντόγλου βγήκε στο στάδιο φορώντας γυαλιά και όταν ανακοινώθηκε το όνομά του έσκυψε, ακούμπησε το ένα του χέρι στο πόδι του και την άλλη του γροθιά στο έδαφος. Η κίνηση πέρασε απαρατήρητη από πολλούς, ενώ παραξένεψε άλλους. Σίγουρα, όμως, οι λάτρεις των anime κατάλαβαν αμέσως τον συμβολισμό.

Ο Τεντόγλου μιμήθηκε τον Luffy από το πασίγνωστο ιαπωνικό anime και manga One Piece. Πρόκειται για την κίνηση Gear Second του πρωταγωνιστή, η οποία στη σειρά βελτιώνει την δύναμη, την ταχύτητα και την ευκινησία του ήρωα. Ο Luffy την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο anime στη μάχη έναντι στον Blueno.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εμφάνιση του Τεντόγλου, αλλά και το Gear Second, όπως εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο anime.

Για την ιστορία, ο 23χρονος Ολυμπιονίκης δηλώνει γενικότερα fan των anime και για παράδειγμα η εικόνα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δεν είναι άλλη από τον Eren Yeager του εξίσου δημοφιλούς anime, Attack on Titan.