Ο δημιουργός του αρχικού Dead Space σχολιάζει την ανακοίνωση του remake

Και δηλώνει ενθουσιασμένος
24 Ιουλίου 2021 08:41
Ο δημιουργός του αρχικού Dead Space σχολιάζει την ανακοίνωση του remake

Όπως σας ενημερώσαμε, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου σόου της, η EA επιβεβαίωσε και επίσημα την επιστροφή του Dead Space μέσα από ένα remake/reimaging που ετοιμάζει η Motive Studios.

Την ανακοίνωση αυτή σχολίασε και ο Glen Schofield, director του αρχικού παιχνιδιού, ο οποίος μέσα από το όραμα και την καθοδήγησή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός εκ των πιο λατρεμένων horror παιχνιδιών όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Schofield δήλωσε:

Το directing του αρχικού Dead Space ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είμαι ενθουσιασμένος να δω τι θα κάνει με το παιχνίδι η Motive Studios.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Motive Studios αποτιεί φόρο τιμής στον Schofield μέσα από ένα μικρό easter egg στο σύντομο teaser βίντεο που είδαμε. Συγκεκριμένα, ο Isaac Clarke βρίσκεται σε έναν πάγκο εργασίας που αναφέρει το Plasma Cutter, ένα προϊόν της ‘Schofield Tools’, όπως παρατήρησε ένας χρήστης του Twitter.

Τέλος, το στούντιο της EA απάντησε και αυτό δημόσια στον Schofield, δηλώνοντας:

Εσύ άνοιξες το δρόμο για εμάς, Glen. Και εμείς ανυπομονούμε επίσης για το Callisto Protocol.

Για την ιστορία, το Callisto Protocol είναι ένα horror παιχνίδι που αναπτύσσεται από τον Glen Schofield και την Striking Distance Studios και λαμβάνει χώρα εντός του PUBG σύμπαντος. Ο τίτλος χαρακτηρίζεται ως πνευματικός διάδοχος των Dead Space και αναμένεται το 2022.