Μάθαμε πόσο χώρο χρειάζεται το Microsoft Flight Simulator στα Xbox Series X|S

Προ των πυλών η κυκλοφορία του
19 Ιουλίου 2021 09:16
Μάθαμε πόσο χώρο χρειάζεται το Microsoft Flight Simulator στα Xbox Series X|S

Σε μερικές ημέρες το Microsoft Flight Simulator ετοιμάζεται να προσγειωθεί και στις Xbox κονσόλες, όντας η πρώτη αμιγώς next-gen αποκλειστικότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε τώρα ποιες είναι οι απαιτήσεις χώρου. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι Xbox Series X | S θα χρειαστεί να έχουν περίπου 100GB ελεύθερα, αφού σύμφωνα με την pre-load λειτουργία του Xbox Game Pass, το  Microsoft Flight Simulator θα καταλαμβάνει 97.2GB. Δεν διευκρινίζεται αν το μέγεθος θα είναι μικρότερο στο Xbox Series S, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με άλλα παιχνίδια.

Για την ιστορία, το Microsoft Flight Simulator εξομοιώνει ολόκληρο τον πλανήτη και τα καιρικά του φαινόμενα σε πραγματικό χρόνο. Αρχικά, το μέγεθος της PC έκδοσης ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα 100GB, αλλά με τα τελευταία updates μειώθηκε δραματικά. Ο τρόπος που η Microsoft έχει πετύχει την ασύλληπτη αυτή κλίμακα, χωρίς να γεμίζει εντελώς τους σκληρούς δίσκους, είναι χάρη στις cloud υποδομές της. Κανονικά το παιχνίδι καταλαμβάνει πάρα πολλά TB, ωστόσο τα απαραίτητα δεδομένα κατεβαίνουν σε πραγματικό χρόνο όταν χρειάζονται, ανάλογα με το μέρος του πλανήτη πάνω από το οποίο πετά ο παίκτης.

Το Microsoft Flight Simulator αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X και Xbox Series S στις 27 Ιουλίου. Το παιχνίδι θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμο στο Xbox Game Pass. Τέλος, αργότερα μέσα στο έτος ο τίτλος αναμένεται να εμπλουτιστεί και με περιεχόμενο από την επερχόμενη Top Gun: Maverick ταινία.