Τεράστια αύξηση απόδοσης για το Microsoft Flight Simulator με το επόμενο update

Έως και 30FPS!
03 Ιουλίου 2021 09:43
Τεράστια αύξηση απόδοσης για το Microsoft Flight Simulator με το επόμενο update

Εν όψει της κυκλοφορίας του Microsoft Flight Simulator στα Xbox Series X και Xbox Series S, η Asobo Studio έχει επιμεληθεί διάφορες βελτιστοποιήσεις που θα αλλάξουν σημαντικά την εμπειρία και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα, η ομάδα έχει ξαναγράψει μέρος του κώδικα του τίτλου, με στόχο να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την απόδοση, μειώνοντας το υπερβολικό φόρτο στους CPUs.

Συγκεκριμένα, το στούντιο πραγματοποίησε ένα live stream για να παρουσιάσει τις βελτιώσεις, οι οποίες θα έρθουν στο προσκήνιο με το Sim Update 5. Σε αυτό, ο CEO του Asobo Studio, Sebastian Wloch, έδειξε το παιχνίδι να τρέχει σε έναν υπολογιστή με Intel Core i7-9700K CPU και NVIDIA Geforce RTX 2060 Super GPU στα Ultra settings.

Με την προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, ο επεξεργαστής του έφτανε στο 100% αξιοποίησης, ενώ η GPU έτρεχε στο 50 με 75%. Με τη νέα έκδοση οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και το παιχνίδι τρέχει με 100% αξιοποίηση της GPU και περίπου 75% στον CPU. Το αποτέλεσμα είναι βελτίωση από 20 έως 30FPS, την ώρα που χρησιμοποιούνται κατά 25% λιγότεροι CPU πόροι και η κατανάλωση μνήμης έπεσε από 16GB σε 4.7GB.

Η τεράστια αυτή αύξηση απόδοσης της τάξεως του 80% προέρχεται από τη βελτίωση του simulation κώδικα. Μάλιστα, η ομάδα αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση και από το DirectX 11 στο DirectX 12, κάτι που θα φέρει ακόμη καλύτερα εφέ νερού, καλύτερες σκιές και ray-traced αντανακλάσεις.

Η μεγάλη αυτή ενημέρωση για την PC έκδοση του Microsoft Flight Simulator θα κυκλοφορήσει μαζί με τις Xbox Series X|S εκδόσεις στις 27 Ιουλίου.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη ζωντανή μετάδοση της ομάδας.