Το PlayStation εξαγόρασε την Nixxes που εξειδικεύεται στα PC ports

Μεγαλώνουν τα PlayStation Studios
01 Ιουλίου 2021 17:02
Το PlayStation εξαγόρασε την Nixxes που εξειδικεύεται στα PC ports

Το PlayStation συνεχίζει το σερί των εξαγορών, ανακοινώνοντας πως η ολλανδική Nixxes Software προστέθηκε στο δυναμικό των PlayStation Studios. Συγκεκριμένα, η ομάδα θα ενταχθεί στο PlayStation Studios Technology, Creative & Services Group, για να παρέχει υψηλής ποιότητας in-house τεχνικές και development δυνατότητες για τα PlayStation Studios.

Με αφορμή την εξαγορά, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, δήλωσε:

Σέβομαι ιδιαίτερα τη Nixxes και είμαι ενθουσιασμένος που αυτή η πολύ έμπειρη ομάδα θα γίνει μέρος της development κοινότητας παγκόσμιας-κλάσης της Sony. Έχουν πάθος για τη βελτίωση των παιχνιδιών και την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους παίκτες. H Nixxes θα είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για όλα τα PlayStation Studios, βοηθώντας τις ομάδες μας να επικεντρωθούν στον πιο σημαντικό στόχο τους, ο οποίος είναι να δημιουργήσουν μοναδικό PlayStation περιεχόμενο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Nixxes, Jurjen Katsman, δήλωσε:

Ανυπομονούμε να πιάσουμε δουλειά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε την τεχνική μας εμπειρία στα πανίσχυρα IP των PlayStation Studios. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μερικές από τις πιο ταλαντούχες ομάδες του κλάδου, για να προσφέρουμε εμπειρίες υψηλής ποιότητας για τους οπαδούς του PlayStation.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που το στούντιο έχει 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτύξει κάποιο δικό του original παιχνίδι. Αντιθέτως, η ομάδα εξειδικεύεται στα ports σε άλλες πλατφόρμες και ειδικότερα στη μεταφορά τίτλων στο PC. Μέχρι σήμερα συνεργαζόταν κατά αποκλειστικότητα με τη Square Enix και είχε αναλάβει τα PC ports παιχνιδιών όπως τα Shadow of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided και Thief.