Επικεφαλής PlayStation Studios: «Είμαστε επιλεκτικοί. Δεν κάνουμε απλά τυχαίες εξαγορές»

Ο επικεφαλής των PlayStation Studios παίρνει θέση
29 Ιουνίου 2021 14:46
Επικεφαλής PlayStation Studios: «Είμαστε επιλεκτικοί. Δεν κάνουμε απλά τυχαίες εξαγορές»

Με αφορμή την μεγάλη ανακοίνωση της εξαγοράς της Housemarque από το PlayStation, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, και ο Ilari Kuittinen της ομάδας του Returnal παραχώρησαν διάφορες συνεντεύξεις με ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, μάθαμε πως οι συζητήσεις για την εξαγορά της ομάδας ξεκίνησαν το 2020, αλλά καθυστέρησαν για να μπορέσει το στούντιο να επικεντρωθεί στο τότε υπό ανάπτυξη Returnal. Πλέον, το PlayStation θα βοηθήσει το στούντιο να επεκταθεί και το επόμενο παιχνίδι του θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας, αλλά με το gameplay να βρίσκεται στο επίκεντρο για άλλη μια φορά.

Ειδική αναφορά αξίζουν, όμως, οι δηλώσεις του Hermen σχετικά με την γενικότερη τάση των εξαγορών που βλέπουμε τελευταία στη βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο Hermen κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων την τεράστια εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft και το αν θεωρεί πως το θέμα έχει εξελιχθεί πλέον σε ‘αγώνα δρόμου’. Μιλώντας, λοιπόν, στο GQ Μagazine, δήλωσε:

Πολλές εταιρίες κάνουν εξαγορές στη gaming βιομηχανία αυτή τη στιγμή. Η Microsoft μόλις αγόρασε τη Bethesda για 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια, το Facebook έχει πάρει πολλούς developers του VR χώρου τελευταία και τώρα η Sony αγοράζει την Housemarque. Κοιτάζοντας τη βιομηχανία εξωτερικά, μοιάζει με αγώνα δρόμου. Έτσι το βλέπετε Hermen;

Όχι, καθόλου. Εμείς είμαστε πολύ επιλεκτικοί με τους developers που αγοράζουμε. Η τελευταία μας εξαγορά ήταν η Insomniac [για 229 εκατομμύρια δολάρια το 2019], η οποία λειτούργησε πολύ καλά. Πάντα ψάχνω για ανθρώπους που έχουν παρόμοιες αξίες, παρόμοιες δημιουργικές φιλοδοξίες και συνεργάζονται πολύ καλά με την ομάδα μας, στους οποίους μπορούμε να επενδύσουμε περαιτέρω και να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν ως δημιουργοί. Δεν είναι ότι τριγυρνάμε και απλά κάνουμε τυχαίες εξαγορές.

Είναι πολύ, πολύ στοχευμένες εξαγορές ομάδων που γνωρίζουμε καλά. Η συνεργασία μεταξύ της ομάδας εξωτερικής ανάπτυξης και της Housemarque όσον αφορά την τεχνική πλευρά, την διαχείριση της παραγωγής, ακόμη και τη δημιουργική πλευρά, ήταν εξαιρετικά στενή. Έτσι, για μας, είναι απόλυτα λογικό να το κάνουμε αυτό.

Προφανώς, μια εξαγορά δεν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μια νύχτα. Ο Ilari και η ομάδα μου εργάζονται πάνω σε αυτό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά προφανώς δε θέλαμε να αποσπάσουμε την προσοχή της βασικής ομάδας της Housemarque όσο εργαζόταν για να κυκλοφορήσει αυτόν τον εκπληκτικό τίτλο.

Να σας υπενθυμίσουμε πως αυτή δεν είναι μάλλον η μοναδική νέα εξαγορά του PlayStation, αφού όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και η Bluepoint Games του Demon’s Souls Remake.