Ρεπορτάζ: Η EA εξετάζει την επιστροφή του Dead Space

Η ομάδα των Unboxholics επιβεβαιώνει
22 Ιουνίου 2021 12:45
Ρεπορτάζ: Η EA εξετάζει την επιστροφή του Dead Space

Τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου διάφορα ρεπορτάζ σχετικά με την επιστροφή ενός λατρεμένου IP της EA. Παρασκηνιακά οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν στην ομάδα των Unboxholics στις αρχές του καλοκαιριού, πριν την έναρξη της E3 2021, όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό tweet του υπογράφων που ακολουθεί παρακάτω.

Πλέον ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει, αφού ο γνωστός κατεργάρης δημοσιογράφος του GamesBeat, Jeff Grubb, επισήμανε σε ένα podcast του πως η EA σκοπεύει να αποκαλύψει το σχετικό project στο επερχόμενο EA Play event της. Συγχρόνως και τα δημοσιογραφικά μέσα Eurogamer και Gematsu ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του Grubb, με ανεξάρτητα ρεπορτάζ επικαλούμενα δικές τους πηγές. Μάλιστα, το Gematsu επισημαίνει πως η επιστροφή αφορά το Dead Space, το οποίο ετοιμάζεται από την Motive Studios της EA και θα έχει τη μορφή reimagining και όχι άμεσου sequel.

Το Unboxholics.com με τη σειρά του επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ, αφού και οι δικές μας πληροφορίες κάνουν πράγματι λόγο για πιθανή επιστροφή της σειράς Dead Space. Μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με μια γενικότερη στροφή της EA.

Συγκεκριμένα, ο τρόπος σκέψης της εταιρίας έχει αλλάξει ως ένα βαθμό μετά την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Fallen Order, το οποίο παρόλο που ήταν μια αμιγώς single-player εμπειρία, τα πήγε περίφημα εμπορικά.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο και το ρεπορτάζ του Bloomberg που πρόσφατα είχε αποκαλύψει πως παρασκηνιακά το Dragon Age 4 άλλαξε μορφή και η EA επέτρεψε τελικά να γίνει ένα αμιγώς single-player RPG.

Η εταιρία, λοιπόν, φαίνεται να δοκιμάζει τα νερά και με ιδέες που δεν έχουν εξασφαλισμένη εμπορική επιτυχία. Φυσικά, η πορεία αυτών των projects θα καθορίσει το αν θα συνεχίσει να βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι μελλοντικά.

Όλα τα φώτα είναι, λοιπόν, στραμμένα στο μεγάλο EA Play 2021 σόου που έχει προγραμματίσει η αμερικανική εταιρία για τις 22 Ιουλίου.