Περισσότερα παιχνίδια του PlayStation στο PC όταν «το timing είναι σωστό»

Νέες επίσημες δηλώσεις
04 Ιουνίου 2021 08:33
Περισσότερα παιχνίδια του PlayStation στο PC όταν «το timing είναι σωστό»

Όπως διέρρευσε από επίσημο έγγραφο της Sony, το Uncharted 4: A Thief's End μάλλον είναι το επόμενο παιχνίδι που θα φέρει το PlayStation στο PC. Βέβαια, σε αντίθεση με το Days Gone που έφτασε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από δύο χρόνια, έχει περάσει ήδη μισή δεκαετία από την κυκλοφορία του Uncharted 4. Αυτό μπέρδεψε κάπως την κατάσταση, αφού πολλοί είκαζαν πως η Sony θα μεταφέρει μόνο πρόσφατες κυκλοφορίες στο PC, αλλά τελικά η εταιρία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να φέρει και παλιότερα παιχνίδια της στο προσκήνιο για την PC κοινότητα.

Τώρα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο PlayStation Blog, o επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος επισήμανε πως περισσότερα παιχνίδια του PlayStation θα έρθουν στο PC, όταν «το timing είναι σωστό». Ωστόσο, οι PlayStation κονσόλες θα παραμείνουν το καλύτερο μέρος για παίξει κάποιος τα παιχνίδια των PlayStation Studios όταν πρωτοκυκλοφορούν.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια του προγραμματισμού μας όσον αφορά το PC. Και το Horizon Zero Dawn ήταν πολύ επιτυχημένο. Νομίζω ότι δείχνει πως υπάρχει όρεξη από τους παίκτες εκτός του οικοσυστήματος του PlayStation να βιώσουν το εκπληκτικό σύνολο παιχνιδιών που απολαμβάνουν οι λάτρεις του PlayStation εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι το PlayStation θα παραμείνει το καλύτερο μέρος για να παίζετε τους τίτλους των PlayStation Studios στο launch τους. Εκτιμούμε, όμως, τους PC παίκτες και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις κατάλληλες στιγμές για να κυκλοφορήσουμε το κάθε παιχνίδι. Το Bend Studio μόλις κυκλοφόρησε την PC έκδοση του Days Gone στις 18 Μαΐου. Αυτό είναι περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του στο PS4.

Ελπίζω ότι ένα νέο σύνολο παικτών μπορεί και θα απολαύσει αυτόν τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος - θέλουμε να προσεγγίσουμε νέους παίκτες που δεν έχουν βιώσει ακόμη τις ιστορίες, τους χαρακτήρες και τους κόσμους που έχουμε χτίσει. Η κυκλοφορία των παιχνιδιών μας στο PC δε θα έρθει ποτέ εις βάρος της δημιουργίας μιας συναρπαστικής σειράς εξαιρετικών παιχνιδιών για τις κονσόλες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Hermen πατώντας εδώ.