Atari VCS: Η νέα κονσόλα της εταιρίας κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρίζοντας μια μοντέρνα αλλά και νοσταλγική εμπειρία.
03 Ιουνίου 2021 19:41
Atari VCS: Η νέα κονσόλα της εταιρίας κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε πληροφορίες για το Atari VCS, τη νέα κονσόλα της ιστορικής gaming εταιρίας, χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες. Τώρα, η  Atari έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ανακοινώνοντας πως το VCS θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, έχουμε να κάνουμε με ένα υβριδικό σύστημα που είναι PC, αλλά και κονσόλα, με την εταιρία να σημειώνει πως είναι και ένα ευέλικτο multimedia μηχάνημα. Συγκεκριμένα, το dashboard του VCS δίνει πρόσβαση σε διάφορες streaming υπηρεσίες, ενώ θα έχει και ενσωματωμένο Chrome browser και άλλες εφαρμογές της Google. Θα υπάρχει μάλιστα και μια εφαρμογή για iOS App Store και Google Play, το Atari VCS Companion, που θα παρέχει διάφορες media λειτουργίες.

Η εξωτερική του εμφάνιση βασίζεται στο Atari 2600 και στο εσωτερικό έχουμε έναν AMD Ryzen επεξεργαστή που είναι ικανός να προσφέρει 4K ανάλυση, HDR και 60FPS. Η κονσόλα παρέχει εσωτερικό χώρο αποθήκευσης που θα μπορεί να επεκταθεί, dual-band WiFi, Bluetooth 5.0 και USB 3.0. Η υβριδική φύση του VCS προέρχεται από το γεγονός ότι θα μπορείτε να εγκαταστήσετε Windows ή Linux και να το κάνετε πρακτικά ένα μικροσκοπικό PC για το σαλόνι σας.

Όσον αφορά τα παιχνίδια του τώρα, το Atari VCS θα έχει μια βιβλιοθήκη τίτλων που αρχικά θα πλαισιώνεται κυρίως από indie εμπειρίες. Μεταξύ άλλων θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως τα Jetboard Joust, Guntech, Boulder Dash Deluxe και Something Ate My Alien. Παράλληλα, η Atari έχει αναπτύξει και αυτή ένα νέο παιχνίδι, το Missile Command: Recharged, ενώ η κονσόλα θα παρέχει πρόσβαση και στο Atari VCS Vault (μια συλλογή 100 arcade παιχνιδιών και Atari 2600 τίτλων). Συγχρόνως, οι κάτοχοι του VCS θα έχουν πρόσβαση στο Antstream Arcade, μια on-demand game-streaming υπηρεσία με πληθώρα retro τίτλων.

Στον χειρισμό τώρα, η Atari έχει δώσει τα χέρια με την έμπειρη κατασκευάστρια περιφερειακών PowerA που έχει δημιουργήσει δύο ειδικά χειριστήρια για την κονσόλα. Το πρώτο βασίζεται στον κλασσικό σχεδιασμό του joystick controller του Atari 2600. Το δεύτερο χειριστήριο ονομάζεται Atari Modern Controller και η διάταξή του μοιάζει με Xbox χειριστήριο. Και τα δύο controllers διαθέτουν δόνηση, LED φωτισμό, φόρτιση μέσω USB και ασύρματη Bluetooth επικοινωνία με το VCS και άλλες συσκευές.

Το Atari VCS θα κοστίζει $299.99 για την Onyx Base έκδοση. Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα All-In system bundles που περιλαμβάνουν και τους δύο μοχλούς σε ένα ενιαίο πακέτο των $399.99. Κάθε χειριστήριο θα πωλείται και ξεχωριστά έναντι $59.99.

Tags: