Προς δημοπρασία η πρώτη αίτηση εργασίας του Steve Jobs

Το πρώτο βήμα του ανθρώπου που έχτισε μία αυτοκρατορία
16 Φεβρουαρίου 2021 13:16
Προς δημοπρασία η πρώτη αίτηση εργασίας του Steve Jobs

Οι αιτήσεις εργασίας προφανώς δεν είναι πολύτιμες για τους συνηθισμένους ανθρώπους, πέρα από το σκοπό που εξυπηρετούν. Αν έχεις όμως στα χέρια σου μία αίτηση από τον άνθρωπο που δημιούργησε την πολυτιμότερη εταιρία του κόσμου σήμερα, σίγουρα θα αποκομίσεις κέρδος από αυτό.

Ο οίκος δημοπρασιών Charterfields προσφέρει προς δημοπρασία μία χειρόγραφη αίτηση εργασίας του Steve Jobs, η οποία σε προηγούμενη δημοπρασία το 2018 πωλήθηκε για $175.000.

Η χρονιά της αίτησης είναι το 1973 και συμπίπτει με το χρόνο στον οποίο ο Jobs παράτησε τις σπουδές του στο Reed College στο Portland του Oregon. Μιας και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι online αιτήσεις δεν υπήρχαν τότε, η αίτηση είναι συμπληρωμένη από το χέρι του ίδιου του Steve Jobs. Δεν αναφέρεται σε ποια εταιρία το έστειλε, αλλά οι ικανότητες που συμπλήρωσε υποδηλώνουν μία τεχνολογική εταιρία.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Jobs, προσλήφθηκε στην Atari το 1974 όπου συνάντησε τον άλλο μελλοντικό συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak. Οι δυο τους ίδρυσαν την Apple το 1976. Η αίτηση ίσως να είναι λοιπόν για μία θέση στην Atari και μπορεί να είναι το πρώτο επαγγελματικό βήμα ενός ανθρώπου που δημιούργησε μία αυτοκρατορία.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για 4 ώρες.