Έρχεται cross-play υποστήριξη στο Borderlands 3, αλλά όχι στο PlayStation

Και δεν ξέρουμε το γιατί
29 Μαΐου 2021 09:40
Έρχεται cross-play υποστήριξη στο Borderlands 3, αλλά όχι στο PlayStation

Όπως αποκάλυψε ο CEO της Gearbox, Randy Pitchford, η εταιρία ετοίμασε ένα update για το Borderlands 3, το οποίο περιλαμβάνει πλήρης cross-play υποστήριξη για όλες τις πλατφόρμες. Ωστόσο, τα κακά νέα είναι πως το χαρακτηριστικό δε θα καταφθάσει τελικά στο PlayStation οικοσύστημα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Pitchford, ο publisher ζήτησε από την ομάδα να αφαιρέσει το cross-play από τα PS4 και PS5. Στην προκειμένη περίπτωση, τα publishing δικαιώματα του Borderlands 3 ανήκουν στην 2K Games, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν η απόφαση προέρχεται από τη Sony ή από την 2K, με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η φράση.

Το σχετικό tweet ακολουθεί παρακάτω.

Όπως μάθαμε και από έγγραφα που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από τη δίκη της Epic Games εναντίον της Apple, η Sony είναι η μοναδική εταιρία που ζητά χρήματα από τους developers για να ενεργοποιήσουν το cross-play. Ενδεχομένως αυτό να στάθηκε εμπόδιο στην προκειμένη περίπτωση ή μπορεί να προέκυψε κάποιο άλλο πρόβλημα που αφορά τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο, είναι πιθανό να δούμε το χαρακτηριστικό να έρχεται στο μέλλον.

Για την ιστορία, το Borderlands 3 υποστηρίζει ήδη cross-generation play, επιτρέποντας για παράδειγμα στους PS5 κατόχους να παίξουν με τους φίλους τους που έχουν PS4. Πλέον, όμως, το παιχνίδι υποστηρίζει και cross-play για τα PC και Xbox. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες στα Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S και PC μπορούν να παίξουν μαζί χωρίς κανένα εμπόδιο.