Αν τα γραφικά του GTA V μιμούνταν την πραγματική ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Intel δίνει την απάντηση με τη βοήθεια machine learning τεχνολογίας
13 Μαΐου 2021 11:49
Αν τα γραφικά του GTA V μιμούνταν την πραγματική ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δε χωρά αμφιβολία πως ο τεράστιος κόσμος του  Grand Theft Auto V είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του, ειδικότερα αν αντιληφθεί κανείς πόσο πολύ μοιάζει το φανταστικό Los Santos του παιχνιδιού με το Λος Άντελες και την Νότια Καλιφόρνια της Αμερικής. Τώρα, μια ομάδα ερευνητών της Intel έρχεται να κάνει το παιχνίδι σχεδόν…άβολα ρεαλιστικό.

Ο λόγος γίνεται για το project ονόματι ‘Enhancing Photorealism Enhancement’ των Intel Labs. Οι ερευνητές Stephan R. Richter, Hassan Abu Alhaija και Vladlen Kolten χρησιμοποιήσαν έναν μεγάλο όγκο δεδομένων από τον πραγματικό κόσμο, όπως φωτογραφίες, τροφοδοτώντας τα σε ένα neural network. Με τη βοήθεια της machine learning τεχνολογίας που ανέπτυξαν, λοιπόν, μετέτρεψαν τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα θυμίζει σχεδόν πραγματική φωτογραφία, όπως θα έβγαζε κάποιος από τις μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου του.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το αναλυτικό βίντεο που ακολουθεί, ο συνδυασμός των ξεφτισμένων χρωμάτων, του 'λιωμένου' οδοστρώματος, της πιο πυκνής βλάστης και των πιο γειωμένων αντανακλάσεων πραγματικά κάνει το αποτέλεσμα να είναι τρομερά φωτορεαλιστικό.

Βέβαια, πρόκειται για μια τεράστια έρευνα με δημοσιευμένο paper που δεν μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε κάτι playable για τους παίκτες, αφού χρησιμοποιεί AI τεχνολογίες αιχμής που δε θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τεράστια επεξεργαστική ισχύ.

Ακολουθούν διαδραστικές συγκριτικές εικόνες, καθώς και το βίντεο που δημοσιεύσαν οι ερευνητές. Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία και το project γενικότερα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.