Γιατί το Resident Evil Village είναι λιγότερο τρομακτικό; - Η Capcom απαντά

Ο producer του παιχνιδιού μιλάει για το δρόμο που διάλεξε η Capcom
09 Μαΐου 2021 12:54
Γιατί το Resident Evil Village είναι λιγότερο τρομακτικό; - Η Capcom απαντά

Το Resident Evil Village κυκλοφορεί εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα και πλέον γνωρίζουμε ήδη ότι δεν είναι όσο τρομακτικό ή αγχώδες, όπως ο προκάτοχός του, το Resident Evil VII. Η Capcom φαίνεται πώς άκουσε το feedback του κοινού και γι’ αυτό το λόγο ακολούθησε αυτόν το δρόμο για τη νέα περιπέτεια του Ethan Winters.

Συγκεκριμένα, ο producer, Tsuyoshi Kanda, μιλώντας στο Axios, αναφέρθηκε στο νέο τίτλο, στο πόσο τρομακτικός είναι και στους λόγους που οδήγησαν σε αυτές τις σχεδιαστικές αποφάσεις . Όπως λέει ο ίδιος, μερικοί παίκτες θεώρησαν ότι το Resident Evil VII ήταν ίσως παραπάνω τρομακτικό απ’ όσο χρειαζόταν. Προφανώς αυτός είναι ο σκοπός ενός τρομακτικού παιχνιδιού, αλλά όχι «όταν οι παίκτες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να παίζουν επειδή φοβόντουσαν».

Από μία άποψη, αυτό προσπαθήσαμε και ήταν ένα τεράστιο κομπλιμέντο για εμάς, αλλά ταυτόχρονα, είναι πάντα στόχος μας να δημιουργήσουμε κάτι που ο καθένας θα μπορεί να μπει και να παίξει, να νιώθει άνετα. Οπότε, χαλαρώσαμε λίγο την «καμπύλη της έντασης» του Village, σε σχέση με το Resident Evil VII, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μη φοβούνται συνεχώς.

Ένα μεγάλο μέρος του έβδομου κεφαλαίου της σειράς, έβρισκε τον Ethan στο σπίτι μιας «τρελής» οικογένειας που τον κυνηγούσε συνεχώς. Μάλιστα, δεν ήταν όλα scripted, απαιτώντας από τον παίκτη να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να προχωρήσει το progress της ιστορίας.

Να περιμένετε περισσότερες ήσυχες στιγμές στο Resident Evil Village, παρόμοιες με αυτές που αισθάνεστε όταν βρίσκεστε στα save room.

Πέρυσι κατά την κυκλοφορία του Resident Evil 3 Remake, οι παίκτες πάλι είχαν κάνει κάποια παράπονα με τον Nemesis, ο οποίος τους έφερνε πανικό κάθε λίγο και δεν «μπορούσαν να ηρεμήσουν».

Το Resident Evil Village κυκλοφορεί ήδη για τα PlayStation 4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC. Πατώντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας για το παιχνίδι της Capcom, δια χειρός Γιώργου Πρίτσκα.