Η CD Projekt θέλει mods της κοινότητας για την επίσημη next-gen έκδοση του Witcher 3

Και βρίσκεται σε συζητήσεις με μέλη της κοινότητας
09 Μαΐου 2021 12:21
Η CD Projekt θέλει mods της κοινότητας για την επίσημη next-gen έκδοση του Witcher 3

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το The Witcher 3: Wild Hunt ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα γενιά κονσολών, με μια έκδοση που θα έχει βελτιωμένο τεχνικό τομέα, με ray-tracing και αστραπιαία loading times.

Όπως μαθαίνουμε τώρα, στη λίστα των τεχνικών βελτιώσεων ενδέχεται να προστεθεί και το πακέτο των υψηλής ευκρινείας textures που έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινότητα του παιχνιδιού, καθώς και άλλα mods. Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το Kotaku, ο modder Halk Hogan, δημιουργός του The Witcher 3 HD Reworked project έλαβε μήνυμα από τη CD Projekt για συνεργασία. Στη συνέχεια, η πολωνική ομάδα επιβεβαίωσε στο Kotaku:

Πέρα από τις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλουμε εμείς για την επερχόμενη next-gen έκδοση του The Witcher 3: Wild Hunt για τα Xbox Series X|S, PlayStation 5 και PC, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με τους δημιουργούς διαφόρων mods για την αρχική έκδοση του τίτλου από το 2015.

Η CD Projekt επισήμανε πως για την ώρα δεν έχει δεσμευτική συμφωνία με κάποιο μέλος της κοινότητας, οπότε τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Επίσης, δε γνωρίζουμε αν οι modders θα λάβουν χρήματα σε περίπτωση που όντως χρησιμοποιηθεί η δουλειά τους, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι πολωνοί θα τους επιβραβεύσουν με κάποιον τρόπο.

Για την ιστορία, η next-gen έκδοση του The Witcher 3 βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Saber Interactive. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που είχε αναλάβει και τη μεταφορά του παιχνιδιού στο Nintendo Switch και τώρα καλείται να αναβαθμίσει τον τεχνικό τομέα για τα Xbox Series X|S, PS5 και τα σύγχρονα PCs. Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης αναμένεται κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του 2021.