Θρίαμβος για το Switch που φτάνει τα 85 εκατομμύρια - Χρονιά ρεκόρ για τη Nintendo 

Ασύλληπτα νούμερα για τον ιαπωνικό κολοσσό

Θρίαμβος για το Switch που φτάνει τα 85 εκατομμύρια - Χρονιά ρεκόρ για τη Nintendo

Η Nintendo αποκάλυψε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός gaming κολοσσός κατέγραψε έσοδα 16.59 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε αυτό. Πρόκειται για αύξηση 34.4%, το μεγαλύτερο νούμερο δηλαδή από το οικονομικό έτος 2008-2009.

Περνώντας στα λειτουργικά κέρδη για το τελευταίο οικονομικό έτος, αυτά έφτασαν τα 6.04 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση δηλαδή 81.8% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ η εταιρία στην ιστορία της, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της βιομηχανίας Daniel Ahmad.

Όσον αφορά το Nintendo Switch, η εταιρία πούλησε 28.83 εκατομμύρια κονσόλες το τελευταίο οικονομικό έτος. Αυτό σημαίνει πως συνολικά μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021 έχουν πουληθεί 84.59 εκατομμύρια Switch.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρία προβλέπει πως θα πουλήσει άλλες 25.50 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι τον Μάρτιο του 2022, πράγμα που σημαίνει πως το Switch θα ξεπεράσει το Wii και θα γίνει η πιο επιτυχημένη κονσόλα της Nintendo όλων των εποχών.

5 σχολιο(α)