Το Fortnite έβγαλε $9 δις για την Epic Games στα δύο του πρώτα χρόνια

Νέες αποκαλύψεις από τη δίκη με την Apple
04 Μαΐου 2021 10:48
Το Fortnite έβγαλε $9 δις για την Epic Games στα δύο του πρώτα χρόνια

Όπως σας ενημερώσαμε, η πρώτη συνεδρίαση της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Epic Games και Apple έχει "γραφτεί πλέον στα πρακτικά". Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προκύψουν μεγάλες αποκαλύψεις ως προς τους εσωτερικούς μηχανισμούς λειτουργίας μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, της Apple, ενώ ήδη έχουν γίνει μεγάλες αποκαλύψεις και για όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στους gaming κολοσσούς.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μάθαμε με πόσα χρήματα γέμισε τα ταμεία της Epic Games το Fortnite. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι γνώρισε ανεπανάληπτη επιτυχία το 2018, επιφέροντας πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Epic Games μέσα στον πρώτο του χρόνο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από τη δίκη, συνολικά το παιχνίδι είχε έσοδα 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2018 και το 2019.

Αν και το έγγραφο δεν αποκαλύπτει ακριβώς τα καθαρά κέρδη από το παιχνίδι, η Epic Games είχε δηλώσει κέρδη 5.5 δισεκατομμύρια σε αυτή την περίοδο δύο χρόνων. Όσον αφορά το 2020, η εταιρία είχε προβλέψει έσοδα 3.6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κατάθεση του CEO Tim Sweeney αποκαλύπτει πως η Epic Games έβγαλε πολλά περισσότερα. Μέσα στο 2020 η Epic έφτασε τους 3200 υπαλλήλους, με γραφεία σε όλον τον πλανήτη και 5.1 δισεκατομμύρια ακαθάριστα έσοδα.

Το Fortnite είναι, λοιπόν, με διαφορά το πιο κερδοφόρο προϊόν της Epic Games, αφού τα υπόλοιπα παιχνίδια της, μεταξύ των οποίων και το Rocket League, επέφεραν μόλις 108 εκατομμύρια δολάρια κέρδη το 2018 και το 2019. Στο ίδιο διάστημα η Unreal Engine έβγαλε 221 εκατομμύρια δολάρια και το Epic Games Store γέμισε τα ταμεία της εταιρίας με 235 εκατομμύρια δολάρια.