Φήμη: Η IO Interactive των Hitman ετοιμάζει μεγάλο AAA αποκλειστικό για το Xbox

Βγήκαν στην φορά οι πρώτες πληροφορίες
01 Μαΐου 2021 13:48
Φήμη: Η IO Interactive των Hitman ετοιμάζει μεγάλο AAA αποκλειστικό για το Xbox

Μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποκαλύπτοντας πως η IO Interactive των Hitman παιχνιδιών εργάζεται σε ένα νέο fantasy IP αποκλειστικά για το Xbox οικοσύστημα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον έμπιστο δημοσιογράφο Jez Corden του Windows Central, ο οποίος στο παρελθόν είχε διαρρεύσει τις τεχνικές προδιαγραφές των Xbox Series X|S κονσολών έναν ολόκληρο χρόνο πριν την τελική τους αποκάλυψη. Στη συνέχεια και το δημοφιλές δημοσιογραφικό μέσο Eurogamer επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, επικαλούμενο δικές του ανεξάρτητες πηγές.

Αναφέρεται πως πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι AAA κλίμακας, το οποίο θα είναι μεσαιωνικής θεματολογίας με δράκους. Ο τίτλος αναπτύσσεται με την υποστήριξη του Xbox Game Studios Global Publishing τμήματος που πρόσφατα έφερε στην αγορά το Microsoft Flight Simulator σε συνεργασία με την Asobo και το Tell Me Why σε συνεργασία με την Dontnod. Η ανάπτυξη βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και επομένως ο τίτλος απέχει ακόμη πολλά χρόνια. Μάλιστα, η ΙΟ χτίζει ένα ολοκαίνουργιο στούντιο στη Βαρκελώνη που θα καταπιαστεί με αυτό το project.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της IO, Hakan Abrak, δήλωσε το εξής στο GI Live: Online.

Χωρίς να μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες, έχουμε ένα τρίτο σύμπαν στο οποίο δουλεύουμε ενεργά. Είναι λίγο διαφορετικό και κάτι που αγαπάμε απόλυτα. Ήταν ένα όνειρο για τα βασικά μας μέλη, των βετεράνων της ομάδας μας, εδώ και αρκετό καιρό.

Για την ιστορία, πρόσφατα η IO Interactive κυκλοφόρησε το HITMAN 3, το οποίο αγκάλιασαν παίκτες και κριτικοί, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως εργάζεται και σε ένα James Bond παιχνίδι. Επομένως, το τρίτο αυτό σύμπαν είναι προφανώς ο μεσαιωνικός τίτλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Windows Central μεταφέρει πως γνωρίζει για τέσσερα συνολικά  projects που βρίσκονται υπό ανάπτυξη από το Xbox Game Studios Global Publishing τμήμα, ένα εκ των οποίων είναι το συγκεκριμένο. Αν λάβουμε επομένως υπόψη και τις πρόσφατες φήμες για τη συνέργια μεταξύ Xbox και Hideo Kojima, καθώς και την εξαγορά της Bethesda και των υπολοίπων στούντιο που βρίσκονται πλέον κάτω από την ομπρέλα του Xbox, η Microsoft φαίνεται πως συνολικά επενδύει μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη αποκλειστικού περιεχομένου στη γενιά αυτή.