Το σενάριο του The Last of Us Part 3 έχει γραφτεί, αλλά... - Νέες αποκαλύψεις

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "αλλά"
28 Απριλίου 2021 13:48
Το σενάριο του The Last of Us Part 3 έχει γραφτεί, αλλά... - Νέες αποκαλύψεις

Όπως όλα δείχνουν, το The Last of Us έχει αρκετό μέλλον μπροστά του, αφού πέρα από την τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει το HBO, ο δημιουργός των παιχνιδιών ήρθε να κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Συγκεκριμένα, ο creative director Neil Druckmann αποκάλυψε πως μαζί με την co-writer του The Last of Us Part II έχουν ετοιμάσει τη συνέχεια της ιστορίας, την οποία θα μπορούσε να αφηγηθεί το The Last of Us Part 3.

Αναλυτικότερά, μιλώντας στο νέο επεισόδιο του Script Apart podcast  σχετικά με το πολυσυζητημένο δεύτερο παιχνίδι, ο Druckmann αναφέρθηκε διστακτικά στη συνέχεια, δηλώνοντας:

Δεν ξέρω πόσα θέλω να αποκαλύψω…

Η Halley Gross και εγώ γράψαμε ένα σχεδιάγραμμα για μια ιστορία, την οποία δε φτιάχνουμε, αλλά ελπίζω να δει το φως της ημέρας κάποια στιγμή. Εξερευνά λίγο το τι συνέβη μετά απ’ αυτό το παιχνίδι. Θα δούμε...

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Druckmann, το σενάριο αυτό έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, αφού η Naughty Dog δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή στο sequel. Επισήμανε μάλιστα πως το τρίτο παιχνίδι έχει συζητηθεί αρκετά εσωτερικά της ομάδας, αλλά η δημιουργία του είναι ένα τεράστιο εγχείρημα.

Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται πολλά για να γίνουν. Το Part II το σκέφτομαι εδώ και επτά χρόνια, από τότε που βγήκε το τελευταίο παιχνίδι μέχρι και όταν βγήκε αυτό.

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι ενθουσιασμένος με την ιδέα που έχεις και ότι αισθάνεσαι πως προσφέρει κάποια πρόκληση.

Έχουμε πλέον δύο παιχνίδια, τα οποία νιώθω πως μιλούν για κάτι γενικότερο, ενώ συγχρόνως αφηγούνται μια πολύ προσωπική ιστορία για αυτούς τους χαρακτήρες. Με ένα παιχνίδι δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο για το τι είναι ένα franchise. Με δύο παιχνίδι, ξεκινά να υπάρχει μοτίβο. Τώρα νιώθω πως υπάρχουν κάποια δομικά και θεματικά στοιχεία που θα πρέπει να βρίσκονται εκεί όταν δημιουργήσεις ένα τρίτο παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή η Naughty φαίνεται πως ψάχνει το τι θα κάνει στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, ο Druckmann πρόσθεσε:

Μόλις τελειώσουμε έναν από τους μεγάλους τίτλους μας, παίρνουμε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσουμε διαφορετικές ιδέες, είτε πρόκειται να είναι το Last of Us III, είτε πρόκειται για κάτι νέο, είτε για κάποιο παλιό franchise στο οποίο θα θέλαμε να επιστρέψουμε.

Μου αρέσει να εξερευνώ πλήρως όλα αυτά τα σενάρια και στη συνέχεια να τα κοιτάζω, λέγοντας: "Εντάξει, έχουμε όλες αυτές τις ιδέες μπροστά μας. Ως στούντιο, σε τι θέλουμε να δεσμευτούμε;"

Πράγματι είναι μια τεράστια δέσμευση - χρημάτων, χρόνου, πάθους, ταλέντου-, οπότε σκεφτείτε όλα τα κόστη που συνδέονται με μια τέτοια απόφαση.

Για την ιστορία, πρόσφατα μάθαμε πληροφορίες σχετικά το τι συμβαίνει παρασκηνιακά στη Naughty Dog, μέσα από ένα ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου του Bloomberg, Jason Schreier. Mεταξύ άλλων, λοιπόν, γνωστοποιήθηκε πως η Sony αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο remake για το The Last of Us, ενώ κάποια στιγμή βρισκόταν υπό ανάπτυξη και ένα νέο Uncharted από το Bend Studio με την επίβλεψη της Naughty Dog.