Το PS5 είναι ο βασιλιάς με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών

Το καλύτερο ντεμπούτο κονσόλας που πραγματοποιήθηκε ποτέ
28 Απριλίου 2021 11:47
Το PS5 είναι ο βασιλιάς με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών

Το PlayStation 5 μπορεί να είναι δυσεύρετο στα ράφια των καταστημάτων, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού η τεράστια ζήτηση της κονσόλας οδήγησε σε ένα νέο εντυπωσιακό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2020 και στο πλαίσιο αυτό μάθαμε πως μέχρι σήμερα το PS5 έχει πουλήσει 7.8 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Αυτό σημαίνει πως έχει καταφέρει το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο κονσόλας παγκοσμίως στην ιστορία του gaming. Ευθυγραμμίζοντας τις παγκόσμιες launch πωλήσεις όλων των κονσολών όλων των εποχών, το PlayStation 5 παίρνει την πρωτιά με 7.8 εκατομμύρια. Το ρεκόρ μέχρι σήμερα ανήκε στο PS4, το οποίο στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε καταφέρει 7.6 εκατομμύρια.

Σα να μην έφτανε αυτό και το PS4 έσπασε ένα τεράστιο ρεκόρ. Πλέον είναι η κονσόλα για την οποία έχουν πουληθεί τα περισσότερα αντίτυπα παιχνιδιών στην ιστορία του gaming. Μέχρι τώρα το ρεκόρ αυτό ανήκε στο PlayStation 2, για το οποίο είχαν πουληθεί 1.537 δισεκατομμύρια παιχνίδια. Με τα νέα δεδομένα που ανάρτησε η Sony, το PlayStation 4 παίρνει την πρωτιά με 1.577 δισεκατομμύρια αντίτυπα PS4 παιχνιδιών να έχουν πουληθεί πλέον.

Για την ιστορία, μάθαμε επίσης πως το PS4 έχει φτάσει στις 115.9 εκατομμύρια πωλήσεις, το PlayStation Plus έφτασε τους 47.6 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ το PlayStation τμήμα γενικότερα έσπασε πολυάριθμα οικονομικά ρεκόρ, σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα τρίμηνα στην ιστορία του.

Περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.