Το Resident Evil 4 VR θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στο ιστορικό παιχνίδι

Gameplay βίντεο και πολλές νέες πληροφορίες
23 Απριλίου 2021 10:50
Το Resident Evil 4 VR θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στο ιστορικό παιχνίδι

Την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από το Resident Evil Showcase της Capcom και μαζί με όλες τις ανακοινώσεις που έκανε για το Resident Evil Village, η ιαπωνική εταιρία φύλαγε και μία έκπληξη αποκλειστικά για τους κατόχους του Oculus Quest 2. Αυτή η έκπληξη ήταν μια νέα έκδοση του θρυλικού Resident Evil 4, το οποίο «αλλάζει» και έρχεται στο εν λόγω VR Headset.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν αρκετές νέες πληροφορίες, αλλά και gameplay πλάνα από τη συγκεκριμένη έκδοση. Έτσι, μάθαμε ότι η first-person VR εκδοχή της περιπέτειας του Leon S. Kennedy θα σας επιτρέπει να αλληλοεπιδράσετε με τον κόσμο του τίτλου με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Αρχικά, τα όπλα και τα αντικείμενα έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και μια μεγάλη αλλαγή που θα σας επιτρέπει να έχετε ξεχωριστά όπλα σε κάθε χέρι. Ναι, το Resident Evil 4 θα εμπλουτιστεί με dual wielding. Επίσης, ο Leon θα μπορεί να μετακινηθεί στις περιοχές με διαφορετικούς τρόπους, είτε με τους αναλογικούς μοχλούς, είτε με μια μικρή τηλεμεταφορά (teleport), όπως συμβαίνει στα περισσότερα VR παιχνίδια, ώστε να μπορείτε να παίξετε άνετα και από τον καναπέ σας.

Τέλος έχουν γίνει remastered περισσότερα από 4,500 textures με καλύτερη ανάλυση, ενώ βελτιώσει έχουν γίνει και στα animations των χαρακτήρων που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου στην Unreal Engine 4, μένοντας ωστόσο πιστά στο αρχικό υλικό. Τέλος, τα cutscenes θα παραμείνουν στην αρχική τους μορφή.

Το Resident Evil 4 VR θα κυκλοφορήσει φέτος αποκλειστικά στο Oculus Quest 2. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα πρώτα βίντεο.