Νέο Jak & Daxter; Τι απαντάει η Naughty Dog

Το λατρεμένο στούντιο μιλά για το ιστορικό του franchise
17 Απριλίου 2021 12:50
Νέο Jak & Daxter; Τι απαντάει η Naughty Dog

Κατά τη διάρκεια ενός podcast του Academy of Interactive Arts & Science, ο πρόεδρος της Naughty Dog, Evan Wells, ρωτήθηκε αν η ομάδα εξακολουθεί να λαμβάνει αιτήματα από τους fans για κάποιο νέο Jak & Daxter παιχνίδι. Δυστυχώς, η απάντησή του δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι λάτρεις του gaming διδύμου, αλλά ίσως και να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, ο Wells έδωσε την εξής χαρακτηριστική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση:

Πράγματι μας το ζητάνε. Είχαμε μερικές καμπάνιες στο Twitter, οπού ο κόσμος μας έστελνε tweets κυριολεκτικά κάθε μέρα που έλεγαν ‘Θέλω νέο Jak & Daxter. Θέλω νέο Jak & Daxter…’. Μάλιστα, δεν ήταν απλά tweets των 280 χαρακτήρων, αλλά είχαν και Photoshopped memes και τα πάντα. Και όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση σημαίνει πως χρειάζεται αξιοσημείωτη προσπάθεια.

Το σιχαίνομαι που πρέπει να τους το πω, αλλά δεν έχουμε υπό ανάπτυξη κάποιο νέο Jak & Daxter, εδώ, αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, ακόμη αγαπάμε τους χαρακτήρες και βλέπουμε τι κάνετε στην Insomniac με το Ratchet. Αυτό με κάνει να εύχομαι να είχε και εμείς ένα Jak & Daxter υπό ανάπτυξη και να κάναμε κάτι αντίστοιχο. Υπάρχει πολύ αγάπη ακόμη στο στούντιο για το Jak & Daxter.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, δεν πρέπει να έχουμε πολλές ελπίδες για την επιστροφή του franchise στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον δια χειρός Naughty Dog. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως κάποια στιγμή η ομάδα επιχείρησε ένα sequel. Αργότερα στην ίδια συνέντευξη, ο Wells αποκάλυψε:

Στο τέλος του Uncharted 2, ο Bruce Straley και ο Neil Druckmann ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το The Last of Us, αλλά προηγουμένως πέρασαν και τρείς ή τέσσερις γεμάτους μήνες σχεδιάζοντας ένα Jak & Daxter, πριν αποφασίσουν να το ακυρώσουν και να ασχοληθούν με κάτι καινούργιο.

Για την ιστορία, η σειρά ξεκίνησε το 2001 με το Jak and Daxter: The Precursor Legacy και ακολούθησαν τα δύο βασικά κεφάλαια Jak II και Jak 3, το 2003 και το 2004 αντίστοιχα. Tο τελευταίο παιχνίδι που είδαμε ωστόσο ήταν το Jak and Daxter: The Lost Frontier, το οποίο είχε ξεκινήσει ως τίτλος του PSP, αλλά τελικά κυκλοφόρησε και για το PS2 από την High Impact Games.