ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του The Last of Us από την Naughty Dog με αναβαθμισμένα γραφικά

Καθώς και φρεσκαρισμένο gameplay
09 Απριλίου 2021 14:32
ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του The Last of Us από την Naughty Dog με αναβαθμισμένα γραφικά

Ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ο οποίος έχει ένα σχεδόν αψεγάδιαστο ιστορικό με αμέτρητα έγκυρα ρεπορτάζ και διαρροές, αποκάλυψε νέες πληροφορίες για το τι συμβαίνει παρασκηνιακά στο PlayStation. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, γνωστοποίησε πως η Sony αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο remake για το The Last of Us.

Το project είχε ξεκινήσει αρχικά το 2018 από μια μικρή εσωτερική ομάδα του PlayStation που εξελισσόταν σε νέο στούντιο. Καθώς, όμως, βαδίζαμε προς την γενιά του PS5, η Sony αποφάσισε να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο και να δώσει έμφαση στις μεγαλύτερες ομάδες της. Αυτό είχε σημαντικές συνέπειες σε όλο τον οργανισμό των PlayStation Studios και έτσι η μικρή αυτή ομάδα δεν υπάρχει πλέον. Το project ωστόσο δεν ακυρώθηκε και βρίσκεται υπό την επιμέλεια της ίδιας της Naughty Dog που λαμβάνει και την υποστήριξη του Sony Visual Arts Service Group.

Σύμφωνα μάλιστα με μια περαιτέρω διευκρίνηση του Jason, το παιχνίδι πρακτικά θα έχει γραφικά και gameplay αντίστοιχα του The Last of Us Part II, αλλά θα αφηγείται την ιστορία του πρώτου παιχνιδιού.

Για την ιστορία, το The Last of Us κυκλοφόρησε αρχικά το 2013 αποκλειστικά για το PlayStation 3 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και μια remastered έκδοση για το PS4. Πιθανότατα, το εν λόγω remake θα είναι ο τρόπος που η εμπειρία θα έρθει και στο PS5, πέρα από το backwards compatibility της κονσόλας.

Μέχρι στιγμής η Sony και η Naughty Dog δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη διευκρίνηση.