Ξεχασμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. από το 1985 πουλήθηκε έναντι $660 χιλιάδων

Και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ
05 Απριλίου 2021 08:58
Ξεχασμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. από το 1985 πουλήθηκε έναντι $660 χιλιάδων

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον Φεβρουάριο του 2019 πουλήθηκε ένα υπερσπάνιο αψεγάδιαστο αντίτυπο του Super Mario Bros. για το NES, έναντι 100,150 δολαρίων σε δημοπρασία. Το εν λόγω ποσό ήταν το μεγαλύτερο που είχε δοθεί ποτέ για αγορά βιντεοπαιχνιδιού…μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Για άλλη μια φορά ο πήχης ανέβηκε χάρη στο παιχνίδι της Nintendo και μάλιστα κατά πολύ. Αναλυτικότερα, την περασμένη Παρασκευή, η Heritage Auctions στο Ντάλας του Τέξας πούλησε ένα αντίγραφο του τίτλου του NES έναντι 660 χιλιάδων δολαρίων. Ήταν το καλύτερα συντηρημένο αντίτυπο του παλιότερης σφραγισμένης έκδοσης του Super Mario Bros. που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο πρώην ιδιοκτήτης του παιχνιδιού δεν ήξερε ξαν τι θησαυρό είχε στην κατοχή του. Σύμφωνα με την εταιρία που ανέλαβε τη δημοπρασία, το παιχνίδι αγοράστηκε στα τέλη του 1986 ως χριστουγεννιάτικο δώρο και κατέληξε στα συρτάρια του γραφείου του, οπού έμεινε ανέγγιχτο για 35 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του το ανακάλυψε νωρίτερα φέτος και δήλωσε:

«Είχε μείνει στο γραφείο μου από την μέρα που το αγόρασα και ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι γι’ αυτό.»

Για την ιστορία, ο λόγος που το συγκεκριμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. είναι τόσο πολύτιμο είναι ο εξής: Είναι μόλις η τέταρτη έκδοση του Super Mario Bros. που παρήχθη ποτέ, και το παράθυρο παραγωγής ήταν εξαιρετικά σύντομο με ελάχιστα αντίτυπα. Η κανονική κυκλοφορία του τίτλου στην Αμερική για το NES ξεκίνησε στα μέσα με τέλη του 1986 και τα αντίτυπα με το μαύρο κουτί που διανεμήθηκαν δεν είχαν τον κωδικό "Game Pak NES-GP". Η Nintendo πρόσθεσε το σύμβολο του εμπορικού σήματος στα κουτιά των NES παιχνιδιών της στις αρχές του 1987. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο του παιχνιδιού μπορεί να χρονολογηθεί μεταξύ του τέλους του 1986 και της αρχής του 1987 – πράγμα που σημαίνει ότι προήλθε από μια πραγματικά περιορισμένη παρτίδα παραγωγής.