Το Xbox party chat δε θα χρειάζεται πλέον Xbox Live Gold συνδρομή

Αφαιρείται προσεχώς ο περιορισμός
27 Μαρτίου 2021 14:15
Το Xbox party chat δε θα χρειάζεται πλέον Xbox Live Gold συνδρομή

Σύντομα δε θα είναι απαραίτητο να έχετε συνδρομή στο Xbox Live Gold για να μιλάτε με τους φίλους σας που έχουν επίσης Xbox κονσόλες, μέσα από την Party Chat λειτουργία.

Συγκεκριμένα, η Microsoft ετοιμάζεται να αποσύρει στο άμεσο μέλλον τους περιορισμούς για τα free-to-play παιχνίδια, όπως τα Fortnite και Rocket League. Μαζί με αυτή τη μεγάλη αλλαγή, η εταιρία θα κάνει πλέον δωρεάν και τις Looking for Groups και Party Chat λειτουργίες των Xbox κονσολών. Μέχρι σήμερα και αυτές οι λειτουργίες, αλλά και η πρόσβαση στο multiplayer κομμάτι των free-to-play τίτλων ήταν όλα κλειδωμένα πίσω από την Xbox Live Gold συνδρομή.

Οι αλλαγές αναμένεται να καταφθάσουν σύντομα για όλους τους χρήστες του οικοσυστήματος, αλλά προς το παρόν δοκιμάζονται μόνο από τα μέλη του Xbox Insider προγράμματος.

Σίγουρα η ανάγκη για μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση λειτουργίες όπως το party chat έμοιαζε με απομεινάρι του παρελθόντος, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άλλες υπηρεσίες για δωρεάν επικοινωνία και κλείσεις. Μια από αυτές είναι το Discord που τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει τρομερή δημοφιλία στους gaming κύκλους. Η Microsoft αναφέρεται πως βρίσκεται σε αποκλειστικές συμφωνίες για την εξαγορά του, οπότε και αυτό ίσως να έπαιξε το ρόλο του για την παραπάνω απόφαση.